„Just Naked“ – ново ТВ предаване за деца, които задават въпроси на чисто голи възрастни в ефир

„Just Naked“ – ново ТВ предаване за деца, които задават въпроси на чисто голи възрастни в ефир
14-03-2021г.
171
Лентата

Реклама на програмата, наречена "Просто гол", която трябва да бъде излъчена по обществената телевизия, показва група възрастни, които се показват пред аудитория от деца.

Момчетата и момичетата, на възраст между 10 и 12 години, са поканени да задават въпроси по теми като например - колко уверени се чувстват възрастните в собствените си тела.

Създателите на продукцията казват, че форматът е направен „много внимателно“, има за цел да обучи децата за човешкото тяло и в него няма въпроси относно секса.

Но критиците го нарекоха "отвратително", като лидерът на дясната партия FvD Тиери Боде заяви, че "това се доближава до популяризирането на педофилия".

Депутатът от левицата Тунахан Кузу нарече програмата „нелепа“ и каза на своите последователи в Twitter да пишат на националната телевизия, за да се оплачат.

Консервативната партия SGP също зададе въпроси в парламента защо програмата продължава напред.

Всичко това идва след предварителен преглед на формата, който показва различните реакции на децата и някои от въпросите, които те задават на възрастните.

Например:

Едно от децата казва: „Това не е шоу, което трябва да видя“.

Докато друг казва на телевизионния оператор: "Хубаво е да знаете, че и други хора се тревожат за същите неща."

Телевизионният водещ Едсън да Граса заяви пред телевизия NOS: „Целта е да се научат децата, че всяко тяло е различно и че не всички тела са перфектни“.

Елзиабет Рейтсема, която сътрудничи с NOS за продуцирането на формата, заяви, че постоянният поток от полупорнографски изображения, които децата виждат всеки ден по телевизията и онлайн, им дава изкривена представа за човешкото тяло.

„Тези, които по-често виждат обикновени голи тела, имат по-позитивен образ на тялото“, каза тя.

Общественият оператор съобщи в изявление: „Децата са знаели точно какво ще се случи и могат да кажат как се чувстват по време на програмата по всяко време. ... Бяхме очаквали малко шумотевици. Не всеки ще си помисли, че това е за деца и това е ОК. От родителите зависи да решат дали децата им могат да гледат.

Поредицата е базирана на датското детско телевизионно предаване Ultra smider tøjet, което сега е във втория си сезон.

Той е популярен в Дания, макар и не без критики, където мнозина вярват, че децата трябва да бъдат „изложени“ на реалността на живота - така нареченото „северно родителство“.

Източник: Daily Mail

 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.