Майк

Майк
06-03-2012г.
61
---

19-годишно момче беше убито с нож в общежитие в Студентски град в нощта срещу 29-ти февриари. Марио Данчев е намушкан в гърба от съквартиранта си Илко Радев. МВР съобщи, че преди убийството Марио е употребил голямо количество алкохол в компанията на брат си Мартин и техни приятели. Експертизата показва 2 промила. Както повечето първокурсници, изпуснати от окото на родителите, братята близнаци се напиват в трагичната нощ. Мартин решава да се прибере и да покаже на заспалия си съквартирант Илко кой командва в стаята им. Връхлита в студентското общежитие на УНСС (блок 23) и започва умишлено да вдига шум - събаря кухненски прибори и започва да блъска спящото момче, което в крайна сметка успява да изхвърли съквартиранта си през вратата. В този момент Мартин вика за подкрепление компанията, с която преди това са се забавлявали в близка дискотека.



В последствие братът на Мартин - Марио се включва в заформилото се студентско меле. Той се сгромолясва върху собственото си легло в общежитие номер 23. Не успява да изрече нищо, а предсмъртно изстенва „Ох”. Марио Данчев е фатално намушкан с нож от съквартиранта си Илко Радев.

Миналата седмица в Перник погребаха тялото на убитото момче. Арестуваният за убийството Илко Радев беше освободен под гаранция от 1000 лева и се прибра с родителите си в родния Добрич..

ЕСКЛУЗИВНО пред LENTATA.COM майката на Илко, Анета каза, че синът й е бит жестоко. Той й разказал, че във фаталната нощ срещу него скочили двамата близнаци и техен приятел, въоръжени с вилици и нож. Илко твърди, че не е провокирал сбиването, а просто се е отбранявал.

„Синът ми е спял, а те са блъскали по вратата, обръщали са всичко в стаята. Застанали са с ножа срещу него, докато е крещял „Не, Не, Не!”... Той е добро момче. Не е вярно това, което пишат за него по вестниците, че тормозил близнаците и ги карал да вършат домакинската работа. Обратна е истината, те принуждаваха детето ми да им чисти с думите: „Каква друга ти е работата!”. Илко е толкова добро дете, всички в Добрич го знаят. Всички съседи си спомнят как от малък правеше кексове и им ги раздаваше. Никой, който ни познава, не вярва, че моят Илко е убиец. Той не е убиец!”                           

Преди време Илко споделил, че има конфликти със съквартирантите си близнаци. Общежитието, в което живеели първокурсниците, не е луксозно и те не могли да се разберат кой да спи на най-удобното легло. Още при нанасянето Илко се спречкал с Мартин и Марио. В стаята им тогава живеел по-голям студент, който помолил Илко да изчака 3-4 дни с нанасянето. Анета веднага посъветвала сина си да настоява леглото му да бъде освободено веднага. Обяснила на сина си, че вече той носи отговорност за стаята и ако нещо се счупи в негово отсъствие, той ще трябва да го плаща. Близнаците се спречкали с Илко, защото не разбирали защо толкова настоява да остане, а не се настани по-късно. По думите на майката, двете момчета се държали нагло - не чистели никога стаята, тормозели сина й, защото били двама и имали надмощие. Според Илко, Марио и Мартин пиели по цели нощи, а той „оправял след оргиите им сутрин”.

Анета няма версия какво точно се е случило по време на мелето:„Възможно е и сам да се е наранил, възможно е ножът да е бил в ръката на друг човек, да не е бил въобще у сина ми... Всичко е възможно.”

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.