АТАНАС МАНГЪРОВ СУПЕРСТАР

АТАНАС МАНГЪРОВ СУПЕРСТАР
18-03-2021г.
40
Мартин Карбовски

На всички избори си имаме по една звезда. Обикновено тя е повече мразена, отколкото предпочитана на изборите. Тези избори обаче са единствени по наличието на одобрявана популистка звезда. Това е доцент Мангъров, безпрекословно.

Можем да наречем тези избори “медицински избори”. Цяла година докторите правеха избори - ще им се наложи да поработят даже и на президентските.

Сбъдна се проклятието на старата испанска медсестра - един ден докторите да са по големи звезди от футболистите.

Наблюдавам рейтинга на доцент Мангъров във фейсбук - той сбира по пет хиляди реакции на час, повечето са харесвания. Не разбирам точно неговата професионална позиция, но разбирам хората, които го харесват - те не искат медицински фашизъм. А това наоколо вече потвърждава и най-конспиративните теории. Помислете - ваксинационната виза само преди шест месеца беше в арсенала на идиотите, които я предричаха, заклетите конспиратори.

Е, ваксинационната виза вече е факт. Как така стана - никой не знае. Затова Мангъров е звезда, superstar и във социалните мрежи и в телевизиите, дори и да отричате медицинския му подход. Изумително е това, непредсказуемо - коя гледачка можеше да го предрече, без да я убием с камъни - през 2021-ва хората ще се кланят на заекващ инфекционист.

Но това се случи! Доцент Мангъров трябва да се пази славата и политиката да не го счупят. Или да не хване тежък Ковид - това вече може да разболее имиджа му силно.

Може да се счупи имиджа му, може да го пречупят политически. Но засега той е народния човек на тия избори. Помежду си в гилидята докторите не го обичат, но дори и те трябва да признаят че засега срещу логиката на Мангъров няма нищо по -добро измислено - такова, че да се приеме от електората. В края на краищата електоратът не иска да чете анатомия на латински. Иска свобода. По български.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.