Изборите са обществен тест за интелигентност

Изборите са обществен тест за интелигентност
21-03-2021г.
51
Венци Мицов

Има една странна категория хора, които често идват на страницата ви във Фейсбук и всеки път с, как да кажа, не особено добри намерения. Те всеки път ви се подиграват, пускат ехидни смешчици и това се случва с регулярност, характерна за градския транспорт.

Същите тези хора през месец - два ви пускат прощален статус - “Ти беше уважаван от мен, но сега вече - край”.

И после всичко продължава по същия начин - след седмица - две очаквай същия човек да се появи и да започне да прави различни еходни намеци на стената ти. До следващия път, когато пак ще те напусне завинаги, щото нещо си там...

Тоя тип хора са жалки. Те дори не стигат докрай в своето тролене. Предполагам какви са в реалния живот. Това са онези ваши колеги, с които можете да работите 20 години в един офис и никога да не разберте името им.

Изобщо, типажите, които обитават тая малоумна виртуална държава Фейсбук започнаха да стават твърде малко. Едно време, преди десетина и повече години сякаш типажите бяха повече. А сега постепенно намаляха до две основни групи. Във всяко едно отношение.

Двете групи носят в себе си малоумието на цялото ни общество, пречистено и концентрирано до прости опорки и простички симпатии.

ГЕРБ vs БСП.
Мангърката vs НОЩ.
Либерали vs консерватори.
Чалгари vs интелектуалци.
А бе каквото още се сетите, но като цяло нещата са черни и бели. Но то и живота вече е бая черно-бял де.

Бай дъ уей...Скоро идват избори. Изборите за повечето от вас сигурно са мерило за политическото бъдеще на страната.
А за мен ще са обществен тест за интелигентност.

И когато на 5 април ви попитам - “Е нали бяхме много умни, защо пак тия”, не искам по никакъв начин да ми се извивате и да ми обяснявате колко сме умни и колко е развито обществото ни.

От това да вярваш във врачки, през това да вярваш на Джуди Майковиц до това да си избираш едно и също, а после да мрънкаш в мрежите разлики няма.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.