Карбовски
Чеци: Бях на екстази, джойнт и 2 литра водка

Мартин Карбовски | 26/10/2011

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Николай Русинов – вторият заподозрян за убийството на Яна Кръстева, се свърза с Мартин Карбовски часове преди да реши да се върне в България, за да се предаде.

Карбовски е.

Русинов, слушам.

Ти ми кажи какво имаш да ми кажеш. Не искам да ти давам никакви съвети. Не искам да ти попреча за нещо, което си решил. Ти си знаеш какво ще направиш оттук нататък.
Николай Русинов

Какво да кажа, всичко започна, излязох от вкъщи, върнах се, отидох на почивка. На границата си купих вестник и видях какво е станало и изчезнах, знаеш какво стана с Белнейски, 5 години, 6 години, 8 години, сулю и пулю... в смисъл нямам никаква вяра на никого вече, моето семейство се отказа от мен, сестра ми, всичко, оставих - семейство, всичко, аз съм човек, който няма какво да губи...

Не трябва да бъдеш отчаян в този момент...

Животът ми е тотално съсипан, имам малко дете, имам жена, може да сме в развод в момента.

Ще ме чуеш ли сега мен, не можеш да живееш като беглец цял живот. Ако си малко интелигентен, трябва да го оцениш.

Предпочитам да умра свободен, отколкото затворен някъде.......Както казва нашият любим общ поет Вонегът : "In prison I am not free." ....

Виж, аз не давам съвети на никого, но смятам, че трябва да се предадеш.

Ама не съм направил нищо, за да се предавам.

Защо тогава бягаш?

Защото ме обвиниха. Бягам заради системата, заради обществото. Защото бягам заради медиите. Аз веднага се сетих какво може да стане, за това предпочетох .......секс, мекс, косми, всичко са намерили. Защо, всичко води към мен, макар че свидетели няма.

Има клошар.

Въобще не го познавам този човек.

Какво се случи онази нощ?

Значи бяхме толкова мъртви в „Маймунарника", аз се бях и надрусал. Не знам тя колко промила е имала – 2-3 , но аз много повече. Въобще не си спомням как излизам от там, но съм бил там, не съм бил на никакъв концерт. Второ - говорих с мой приятел следовател и той каза, че ще ме пратят в шибания Ловеч. Това е.

Не ми говори за това, а говори за твоето участие, въобще ли не си спомняш какво се е случило между теб и момичето.

Значи, имам откъслечни спомени, как влизам в "Маймунарника"... Мой близък само ми спомена в следващи вечери, партито беше в петък, както и концертът, значи ние се виждаме в понедлник, защото те пиха 4-5 дни, аз също, и се виждаме ....... и викат: „Какво стана онази вечер, нали се целувахте, танци-манци?"... Аз съм отворен човек и с девойки, жени, приятелки винаги съм бил галантен и тем подобни. Нямало е насилие.

Какво си спомняш?

Ами спомням си как, не си спомням Маймунарника.... Спомням си сутринта, как се е**хме по едно време и си спомням как си тръгвам сутринта. Беше се обърнала на другата страна и аз, за да не я будя, защото изобщо не я познавах, станах и си тръгнах, това беше на зазоряване... Знаеш как ставаш мъртво пиян и като не познаваш някой, ставаш и бягаш, в смисъл - от срам....... Това е ...Но нямам спомени да съм убивал някого, да съм го душил... Освен това съм бил 100% с презерватив, защото имам на онази си работа еди какво си... На онази работа имам еди какви си гъбички, там глупости - значи съм бил с презерватив.


Аз 100% не помня, имам някакви флешбекове, защото тя ако е пила, аз съм пил 5 пъти повече, изял съм 2 екстазита и съм изпил 2 литра алкохол. Бяхме пушили (джойнт), аз по едно време извадих бутилката, малката J&B, половинка ли колко беше, от тези пластмасовите. Може всеки да я е взел, може всякакви неща да са се случили. Но да ме обвиняват за убийство... А косми може да има много, може да има стотици косми, аз съм много космат, по гърба, където се сетиш.... Не знам, секс съм правил с много жени, както се казва - за една нощ, правили сме секс и после не съм ги виждал. И това е такъв случай.

Запис на целия разговор между Карбовски и Русинов, както и последващото скайп интервю и обръщението на Николай Русинов-Чеци към българското общество и към родителите на Яна Кръстева гледайте тази събота от 16 часа по Нова телевизия само в „Карбовски / Директно".

 Други статии от този авторКоментари