Партии на ръба - битката на докторите

Партии на ръба - битката на докторите
30-03-2021г.
52
Мартин Карбовски

Всяка седмица има изследване за големите партии и как те се подреждат преди избори. За политическата екзотика обаче няма информация и проучвания, което не е честно към избирателя.

Иначе да въвеждаме направо двупартийна (или три?) система. Социолозите не дават данните си без пари, но тук- таме разказват за шансовете на малките партии. И това е много важна информация, защото някои от тия партии които наричате “малки” могат да са камъчето, което обръща колата на големите.

Кой вдясно и вляво е най-близо до успех - едно минимално влизане или поне стабилна субсидия?

Най-близо до влизане според неофициална информация са “Възраждане” на Костадинов и АБВ на Мангъров.

За първите има страшно много спекулации и никой не смее да ги коментира. При доцент Мангъров не е ясно кой на кого принадлежи - вече по скоро АБВ му принадлежи като огледало. А в момента всички избиратели на Мангъров, анти-ваксъри и конспиратори ги наречете, но това са хора недоволни от медицинските политики в България - те дават на доцента сериозен шанс околко 4-те процента.

Отнесеният инфекционист може да отнесе много партийни сметки на боклука. Мангъров счупи статуквото на тези избори и дори БСП трябва да се притеснява от него.

Като втори протестен, но вдясно имат сериозен шанс КОД на докторите- Москов и Канов. Те са симпатични на градските хора, които искат реална десница, а не левичарство вдясно като една детска болест на комунизма.

Това е така, защото детските болести на комунизма у нас се оказаха цяла геронтология списвана 30 години след истиснкия комунизъм. На село няма да гласуват за Москов предполага се, но пък в градовете всеки, който е десен и не иска либерални политики, ще се опита да накаже "Да, България" заради розовите заигравания и бившето участие във властта на градската десница с ГЕРБ.

Да, България е много уверена, че ще влезе, но тя трябва денонощно да се моли до урните да идат по малко от 30%.

Шарено котле - имаше такъв балет на ГДР, още помним. Това ще е следващия парламент избран по време на чума. Шарените парламенти имат кратък живот обаче - както и статуквото, надяваме се.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.