Илиян Василев: Струва ли си да действаш като Борисов, за да го победиш?

Илиян Василев: Струва ли си да действаш като Борисов, за да го победиш?
12-04-2021г.
20
Гост-автор
Едно време имаше цели отдели анализатори, които следяха как са подредени членовете на Политбюро, дали случайно някой не е застанало по-близо до тялото. Днес Тялото не се появи на пресконференция, но за това Дани се появи, като ново важно лице, за показване.
 
Катя Захариева е ненужна, пасив, след като допусна предизборния "удар" от Америка.

Едно от показаните днес лица на пресконференцията вероятно е бъдещ шеф на кабинет, който Борисов ще предложи. Вие отгатнете кой е, но се страхувам че сметките са криви.
Ако трябваше да се играе по борисовски, интригантски, при това разположение на силите, трябва да подкрепят неговия кабинет и да го оставят да вади горещи кестени, при тотален контрол от Парламента и законотворчество, което да разгражда Статуквото, да контролира парите, бюджета и т.н.


Партиите на протеста винаги могат да кажат - изсърбайте си попарата, която сте надробили, нали сте най-успешните. И през месец юни-юли - вот на недоверие, служебно правителство /никой от партиите на протеста не губи, защото не е управлявала/, с пари и бюджет и избори на есен, променен избирателен кодекс, ЦИК и т.н. Всъщност така или иначе Парламентът има контрол кой да прави избори.

Не е трудно човек да разсъждава по неговия начин. И забележете нищо не може да каже - получил е подкрепа, пак той управлява.

Проблемът е, че за да направи разкрития, Парламентът трябва да получи информация, а тя се държи от министерство, държавни компании, които са под контрола на правителството. Няма как да започне разчистане на авгиевите обори. Но е спорно, дали това не трябва да бъде работа на служебно правителство или на такова избрано от някой от партиите на протеста с подкрепата на другите.


Примерно няма как да получите информация за далаверите с Турски поток, ако не смените ръководството на Булгартрансгаз. Или за далаверите в Автомагистрали.

Остава обаче големия въпрос - струва ли си за да победиш Борисов да действаш като него?

  Автор: Илиян Василев, фб

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.