Ние сме парламентарна, не пресконферентна република

Ние сме парламентарна, не пресконферентна република
18-04-2021г.
13
Гост-автор
ГЕРБ и Борисов пак не разбрали - ние сме парламентарна, не пресконферентна република. Там се дават отчетите и отговорите.
Джипко продължи да се "кара" на хората от екран и след това се чуди защото над 75 процента не могат да го траят. Действително не разбира че работи срещу себе си е срещу ГЕРБ.
Новата тактика е самоубийствена - те не управлявали, а имат кабинет, ще предлагат кабинет. Има конституция отговорността на министрите и премиера не е до гласуване на оставката им, а до идването на нов кабинет. При изпълнителната власт има непрескъсваемост. И като отказват да управляват се самозастрелват.
Ананиев щял да балансира бюджета до края на месец април, селски хитрости, след като основните данъчни приходи са през този месец. След това другите да плащат за ангажиментите на Джипко.
Ами историята с 10 години връщане назад за период на комисията по проверка. Те си мислят, че ще е блокират с казуси, а тя може да си избере само няколко. Примерно да разследва защо Делян Добрев не остави поредния анекс към договора за Белене да изтече, а го прекрати едностранно само три дни преди крайния срок и така ни стовари милиарла и 200 милиони неустойки. Или Борисов как нареди на Красимир Първанов да заобиколи Трайков и да подпише поредния анекс с който се удължи пак този договор. Комисията сама решава с какво да се занимава, нали?
Без някаква доза самокритичност, без да разберат че с действията са отвратили България, ще ни разделят и може да стигнем да сблъсъци.. Включително с говоренето за преврат.
Май следва да очакваме Борисов да си тръгне като Тръмп с 6 януари и призив за щурм на властта. Да опита. Само да опита.
Борисов няма да отиде в сряда в Парламента.
Това че възстановяват НОЩ само говори за тоталното им объркване.
 
   Автор: Илиян Василев, фб
 
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.