Левски VS. ЦСКА

Левски VS. ЦСКА
12-03-2012г.
39
---

By night


Шест часа сутринта. София, център, булевард „Христо Ботев”. SIN CITY, фолк клуб HELP. Пълна лудница. Блъскащи се хора, пияни полухора, въртяща гюбеци плът. Миризма на тежки парфюми, смесена с пот... ВИП сепарето в клуба е претъпкано с млади момчета. Футболисти. Спортните „надежди” на България.
Три бутилки “Jameson”, няколко ред бул-а, 4-5 кутии цигари или 2-3 пури. BG футболният режим. И да паднат и да бият - на масата им винаги е забавно. Сервитьорките обслужват ВИП-клиентите си през около десет минути. През сепарето им постоянно преминават нови хора - редуват се - момичета с къси поли, с мрежести чорапогащници, с 20-сантиметрови токове, със пресни силиконови бюстове и сочни устни. Някои вече известни, други мечтаещи да станат известни. И така до шест. Шест сутринта.

Футболните „надежди” затварят столичните клубове с широки усмивки и зачервени очи ( понякога и носове), излизат в строй по двама, често и по трима, прегърнали някое от „транзитните” момичета, мечтаещи славата да ги „огрее” поне за нощ (или за сутрин)… Често на следващия ден, момчетата са на мач. Или са паднали малко преди „култовата” нощ в култовия бар. Може и да са победили (вероятно отбор, който е „празнувал” предишната вечер).

През 2011 г. беше въведена нова мярка срещу футболните фенове в България. На входовете на стадионите има дрегери, чрез които полицаите проверяват дали запалянковците са употребили алкохол. Спорно е дали това нововъведение ще намали ексцесиите по трибуните, които и без това напоследък са полупразни...
Не е лошо да започнат да проверяват с дрегери футболистите на терена.

РЕТРОСПЕКЦИЯ: Последните сезони изобилстват от пиянски скандали в българската "А" група. Нивото на алкохол в кръвта на нашите "звезди" може би ще обясни ниското качество на играта.
През  2009 г. половината отбор на ЦСКА участва в запой в бара на хотел "Феста". Пиянската нощ е последвана от срамна загуба на терена с 0:3 от Миньор (Перник). Тогавашният треньор Любо Пенев си позволи да накаже виновниците, но самият той беше отстранен няколко месеца по-късно. Треньорите на футболните ни отбори всячески се опитват да се справят с проблемите в дисциплината на момчетата, налагат санкции, режат заплати, но „оправия нема”.
През февруари 2009 г., звездата на Левски - Юсеф Рабех катастрофира в Студентски град с 1.23 промила алкохол в кръвта .
През миналия сезон голмайсторът на „сините” Гара Дембеле задмина постижението на Рабех. „Черната перла” бе хванат от полицаите с 1.6 промила и фалшива шофьорска книжка.                                                                                                                                        Рекордът в  „А” група държи друг еск-левскар - Мариян Огнянов  катастрофира пиян в родния си Лом.  Проверката установява,  че нападателят  е имал 2.55 промила алкохол в кръвта. Почти колкото са и всичките му голове с екипа на „сините”.

Червените май се почват преди славата, манекенките и фолк-дивите да са ги застигнали. През ноември 2010 г. две от големите футболни надежди на ЦСКА бяха откарани по спешност в болница заради алкохолно натравяне. Става въпрос за 15-годишните Димитър Владимиров и Светлозар Методиев от юношите, родени през 1995-а, които организирали купон в спортното общежитие на Четвърти километър заедно със свои приятели.

В края на миналата година Спас Делев (ЦСКА) изигра театър, като на всички въпроси на журналистите отвръщаше – „В момента съм се напил и не мога да говоря!“. Той се обиди заради статии в медиите за среднощни похождения на 8 български национали в бара на хотела в Минск. Делев също бе сред компанията, който пиела бира пред погледите на тогавашния селекционер Лотар Матеус и шефа на БФС Боби Михайлов. Случката бе потвърдена официално от БФС, а на играчите са наложени глоби. Спас продължава да е известен с склонността си към нощните ритмични танци и забавления.

Повечето пиянски скандали в България се разкриват благодарение на полицейските сводки.

Иначе условията за забавление, които предлагат любимите на първодивизионните ни играчи клубове -  „БИАД” и „Син Сити” и „Найт Флайт” - са на международно равнище. Практиката доказа, че постоянното съвместяване на професията  с гореизброените питейни заведения, смъква родното футболно равнище до междуселско. Вечното дерби между ЛЕВСКИ и ЦСКА скоро ще заприлича на мач от „В” група между ФК „Скрита сила” и ФК „Две могили”.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.