Партиите на протеста бяха зад полицейския кордон, докато биеха протестиращите хора

Партиите на протеста бяха зад полицейския кордон, докато биеха протестиращите хора
16-08-2021г.
36
Костадин Костадинов
Това е Иван Георгиев, член на Възраждане в Добрич.
Миналата година на 2 септември беше отвлечен от полицаите на протеста, напръскан с лютив спрей, за да не може да вижда и след това зверски пребит. Отвличането му го има снимано, но побоят не, защото беше пребит зад полицейския кордон. При побоя долната челюст, скулата и носът на Иван са счупени от полицейските садисти - натъртвам това, защото той е бил пребит от поне няколко човека, докато е лежал в безпомощно състояние на земята, без дори да може да вижда биячите си. Същият ден по искане на прокуратурата беше задържан за 72 часа, като му беше повдигнато и обвинение за... нападение над полицай!
В същия този ден бяха арестувани още 6 членове и 5 симпатизанти на Възраждане. Аз самият към края на деня бях полузаконно отвлечен и задържан за една вечер в Централния софийски затвор - за да ми покажат какво ме чака...
Пиша всичко това, защото година по-късно излязоха нови, ужасяващи кадри с побои над задържани протестиращи вечерта на същия 2 септември. Гледам коментарите на самонареклите се "партии на протеста" и се опитвам да си спомня кой от тях присъстваше в този ден на площада. Там беше Хаджигенчович, но зад полецийския кордон, там беше и Мая, но за да се снима с антуража си и след това изчезна някъде. Там имаше всякакви хора, но единствената организирана сила беше Възраждане. Точно поради тази причина основният полицейско-мутренски удар дойде върху нас. Само че нито тогава, нито сега, това беше отразено. Никой не потърси Иван за коментар или репортаж - той е от Възраждане. Никой не потърси и мен, все пак аз съм от Възраждане. Само Миролюба Бенатова поиска интервю, но в затвора ми бяха взели телефона и то пропадна.
1 година по-късно нищо ново. Иван още е обвиняем, въпреки че се освидетелства със средна телесна повреда и в продължение на месец се храни със сламка, без да може да продума и дума. Все още нямаме запис точно от неговия побой. Все още никой не го е потърсил за интервю. А в парламента самозвани "протестиращи" присвояват историята на други. Нищо ново. Но пък от друга страна, май не остана човек в държавата, който да не е дълбоко погнусен от действията на тези партии в Народното събрание. Те на практика доказаха, че няма никаква разлика между тях, ГЕРБ и ДПС например. Абсолютно едно и също нещо представляват.
Така че нека отидем на ново избори.
Нека!
И нека тогава видим какво ще предпочатат разочарованите и излъгани за пореден път българи - истината на Възраждане или ментета в парламента.
Може да бъде изображение с 1 човек и на закрито
 
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.