Актуално
И полицаят се разпродава угрижено: "Сега, ако пак въведат 50 на 50 /ставаше дума за предстоящите противоепидемични мерки/, ще стане като миналата година. Обикновените полицаи минават на две съкратени смени. Първата от 8 до 12, втората от 14 до 18 часа. А Криминалния отдел започва да работи през ден. Аз, ако закова някой бандит, ще минат 48 часа, за да го заведа за лабораторна проба..."
Записки от моите лични СРС-та...

Степан Поляков | 22/08/2021

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Онзи ден ме повикаха в Районното за някаква справка. Отидох.
 
Там ми наредиха да изчакам. Излязох навън. След мен се показа униформен полицай. Извади телефона си и започна личен разговор.
Аз се лепнах до него да подслушвам. Това са си моите лични СРС-та. Ако искат да ме викат в Парламента да обяснявам защо съм ги използвал незаконно...
 
И полицаят се разпродава угрижено:
"Сега, ако пак въведат 50 на 50 /ставаше дума за предстоящите противоепидемични мерки/, ще стане като миналата година. Обикновените полицаи минават на две съкратени смени. Първата от 8 до 12, втората от 14 до 18 часа. А Криминалния отдел започва да работи през ден. Аз, ако закова някой бандит, ще минат 48 часа, за да го заведа за лабораторна проба..."
 
Това е положението. Властите са готови да ни обират, пребиват, изнасилват, убиват, но да сме здрави, като спазваме техните Противоепидемични мерки.

 Други статии от този авторКоментари