Tези новоизпечени светци са доста по-шумни и съвършено безскрупулни.

Tези новоизпечени светци са доста по-шумни и съвършено безскрупулни.
13-09-2021г.
39
Степан Поляков
Днес колониалните брюкселски наместници, наричани за по-лесно "министрите Петков и Василев", се явиха като погребални агенти в Раднево. За да съобщят, че започват приготовления за погребението на въглищната ни индустрия /една от малкото, все още дишащи у нас/. С което ще обрекат на безработица и глад още стотици хиляди семейства. На тези двама печалбари, без никаква оригинална мисъл освен за някакъв грабеж, дори не им трепна гласа, докато съобщаваха не само че обричат цял регион на глад, но и че това означава студ за повечето българи с непоносими цени за отопление оттук нататък. В името на Брюкселската "Зелена сделка". Не се поколебаха и хладнокръвно да излъжат, че "Това са икономически, а не политически процеси".
Глупости, разбира се. Това е мегаломански, маниакален, самоубийствен идеологически! проект на Европейската комисия и останалите мандарини там. С бонус - разсипване на Източноевропейската икономика обаче.
Сега някой има ли съмнение за какво са инсталирани подобни търговски пътници тук. Тези двамцата, същите, които сега са кумири на онези, които вярваха, че Света Лаура веднъж да стигне до Люксембург и ще ги спаси от всякави материални несгоди, а животът ще бъде изпълнен с поезия и птички оттам нататък. С една малка разлика - тези новоизпечени светци са доста по-шумни и съвършено безскрупулни.
Разбира се, миньорите трябваше да им отрежат всякакъв път към София, докато двамата спекуланти не започнат да хленчат за милост. Камо ли пък да рекламират оттам "Новия си политически проект".
 
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.