"Спаси София": Новият председател на СОС ще е Георги Георгиев. Това е лоша новина за софиянци

23-09-2021г.
174
Гост-автор
Новият председател на СОС ще е Георги Георгиев. Това е лоша новина за софиянци и ясен сигнал за скритите приоритети и цели на ГЕРБ до края на мандата на Общинския съвет!
Георгиев е вносител на редица лобистки и съмнителни доклади в СОС като отпускането на още 5 млн. лв. за частния превозвач МТК и за "златните" щандове за книги на пл. Славейков за 300к.
Той наследи Орлин Алексиев (ковчежника на ГЕРБ в София по думите на г-жа Дончева) като председател на комисията по финанси, и се твърди че е един от неговите аватари в СОС.
Неговият кариерен ръст е необясним - той командва цялата група на ГЕРБ в СОС, въпреки че е нов съветник. Това подсказва, че влиянието му идва извън Общинския съвет.
Той е арогантен, без да познава реалните проблеми на града. Председателят на СОС трябва да бъде разумна и безпристрастна фигура, а не партиен секретар или ковчежник.
Очевидно е защо бе отстранен Герджиков - явно не можа да свърши работата, която Борисов очаква в оставащите последни 2 години от управлението на ГЕРБ в София. След като загубиха националната власт, те държат на всяка цена да си подсигурят каналите за усвояване на софийска почва.
Това е много лоша новина за София и софиянци. Това назначение ясно показва, че в следващите две години основните цели ще бъдат "усвояване" като за последно и окопаване, вместо развитие. Целта на гражданите пък трябва да бъде да не им позволим да докарат София до фалит, както вече направиха с градския транспорт, и да оставят вредни дългосрочни договори и административен хаос!
 
   Автор: "Спаси София", фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.