СМЪРТТА /ПОЛИТИЧЕСКАТА/ НА АНГЕЛА

СМЪРТТА /ПОЛИТИЧЕСКАТА/ НА АНГЕЛА
26-09-2021г.
32
Степан Поляков
Днешните избори в Германия са Началото на края на Европейския съюз. Какво оставя най-влиятелната жена в света зад гърба си по целия континент.

- За първи път от Втората световна война почти суеверен ужас у всички европейци заради предстоящата зима и липсата на отопление.

- Непредолимо разделение между източни и западноевропейци.

- Източени социални системи.

- Улици пълни с джихадисти, имами, проповядващи насилие, и близкоизточен криминален контингент от недосегаеми кланове.

- Абсолютно невиждана драма за повечето млади западноевропейци, принудени да преживяват под един покрив с родителите. Ерго, убийствена демографска криза.

- Съвършено ялова, разбита армия. И в Германия, и в България учения се провеждаха /в Ново село например съм присъствал, не издавам военна тайна/, като войниците стреляха с... метли. "Бам-бам..." Докато и метлите не свършиха. Нокаутът, който тези дни Франция преживя! от най-близкия си военен съюзник, е само шокиращ симптом какво се случва тук и в НАТО /основно европейска организация, ако гледаме формално/.

- Зловещо насилие над мирни демонстранти от, направо, еничарски жандармерии. И в същото време розовобузести полицайчета, които танцуват на едно краче и размахват флагчета с дъгата. Докато в това време се извършват убийства, взломове, всякакви други тежки престъпления...

- Астрономическо финансиране на полукриминални политически субекти навсякъде в Източна Европа. ГЕРБ, например, са непоклатими 12! години именно заради милиардните германски субсидии, не заради хитрата усмивка на тоя и оня. По-зле, германците напълно съзнаваха, че това не е просто антиконституционно, а че разяжда като с коресилин всеки фундамент на демокрацията.

- Абсолютен егоизъм към по-малките нации. Германия договорила с ЕС, формално естествено, да си затвори мините чак през 2038-а, а нас Брюксел ни натиска до 2025-а - ето само един от безбройните примери.

И така нататък... Няма смисъл от повече.
 
Но ако тя, фрау Меркел, някак водеше Съюза без той да спира - от беда към трагедия, от трагедия към хаос, от хаос към опустошение - като в някакъв кошмар, - от утре той ще се обърне по таван и ще гледаме как се въртят колелата му напразно. Тези проточиновничета, които днес се представят за политици на изборите, дори не знаят къде се намират. Но те, до един са убедени в едно: Че незабавно трябва да се започне битка с... Климата и да се узаконят еднополовите бракове. Добре, започвайте.

Разбира се, нечестно е да се прехвърля отговорността просто на... една жена. Но тя не е нищо друго освен изпълнител на чужда воля /КристалинкаХ1000/ с огромни финансови ресурси зад гърба си. И все пак канцлерината не успя напълно. Където инсталира свои марионетки, те потънаха в нечувана корупция и политическа сласт. Където се намериха мъже да й се опълчат, избухнаха кавги без никакъв шанс за помирение в рамките на Съюза.
 
Днес почитаме политическата смърт на Ангела. На един черен за Европа ангел.
 
Но от утре започва радостен ритуал - Опелото на Европейския съюз. Най-корумпираната, извратена, абсурдна, перфидна и налудно прицелена срещу човешкото достойнство и интелект диктатура за всички времена. Инакомислието, смелостта, интелектът, остроумието са най-неприемливите качества за работа, където и да е по евроструктурите.
 
Отлитай, Ангеле!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.