Mисленето и логиката никога не са били силна страна на либералите

Mисленето и логиката никога не са били силна страна на либералите
07-10-2021г.
62
Ирини Зикидис
Объркана съм, приятели.
Ясно помня миналогодишната мантра "Путин ни пробутва своя ужасен тоталитарен газ, за да ни превземе и да унищожи екологията ни с него, но ние ще му се изсмеем и ще си реализираме зелената сделка". Днес, силно озадачена, попаднах на точно обратната мантра, но пак от същите източници: "Путин не ни дава газ, защото иска да ни унищожи от студ и глад". Сега, аз знам, че мисленето и логиката никога не са били силна страна на либералите, ама все пак?!
Сърце не ми дава да им кажа, че тази година руснаците ще доставят 18% процента повече газ в сравнение с миналата година. А Путин издевателски и йезуитски се придържа стриктно към правилата, наложени от самия либерален Брюксел.
Представете си шока ми от тази сутрин, когато отворих BBC и прочетох статията "Цените на британския газ спадат от рекордно високи нива след намесата на Русия". Ни помен от "режима на Кремъл", напротив - мек тон и дискретно уважение към "президента на Русия, който успокои пазара".
Ми не съм съгласна. Далеч по-весело е, когато имаме дежурен злодей, когото да обвиняваме за безхаберието на забележително глупавите ни либерални управници. Аз си искам перманентната истерия по адрес на Мордор и вмирисаната руска ватенка и тва е.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.