Петков е подал молба за отказ от канадско гражданство, след която не може да има връщане назад.

Петков е подал молба за отказ от канадско гражданство, след която не може да има връщане назад.
13-10-2021г.
23
Иван Бакалов
Един от основните козове срещу новата партия на промяната е, че Кирил Петков "излъгал" за своето канадско гражданство и подал декларация с невярно съдържание.
Така го интерпретират всички медии на Пеевски и всички глашатаи на ГЕРБ, а и на други партии, които се усещат, че им дърпат килимчето под краката.
Петков е подал молба за отказ от канадско гражданство, нотариално заверена, след която не може да има връщане назад. Тоест - няма как канадските власти да му откажат. След това е назначен като служебен министър. Сега Конституционният съд може да реши, че Петков е имал канадско гражданство докато е бил министър, защото още няма пристигнал документ от Канада към онзи момент. Така или иначе, отказът му от гражданство е приет. Вече не е канадски гражданин, независимо от кой момент.
Разбира се, ще има гигантски шум в големите медии, които все още обслужват Борисов, за гражданството на Петков.
Конституционният съд може да реши, че има нарушение и човек с двойно гражданство е бил министър.
Но няма кой съд да реши, че има престъпление от страна на Петков. Интерпретацията, че е излъгал е пропаганден фишек. Петков се отказва от гражданството си и смята това за окончателно. И декларира, че се е отказал. Дали българските власти, Конституционен съд, ще смятат от момента на отказа или от момента на канадското решение за прекратяване на гражданството, и дали има нарушение, предстои да видим. Но засега медии и политици го обявяват гръмко за престъпление. Което само амбицира отвратените от управлението на Борисов и от цялата камарила от партии да гласуват за Петков.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.