Резиденцията – бардак. Колко Мата Хари са били на повикване при Борисов?

Резиденцията – бардак. Колко Мата Хари са били на повикване при Борисов?
08-11-2021г.
75
Иван Бакалов

Бившият премиер Борисов е бил посещаван от различни жени в резиденцията, някоя (някои) от които са го снимали гол като спи – става ясно от неговите обяснения в отговор на въпрос на пресконференция.

Правителствената резиденция е била като бардак с особен режим на влизане – жените не са проверявани, както обясни по-рано Борисов пред немския вестник „Франкфуртер алгемайне цайтунг”.

Сега той каза пред журналисти в четвъртък: „…Защото когат’ ме е нямало, тогава са наслагали тея работи в чекмеджето. Грешката й е, че е снимала, че съм там. Само че не е била само тя, която е идвала в нас, трябва да обвиня несправедливо някого… Това е проблемът.“ Това отговаря на въпрос ще разкрие ли коя е Мата Хари, внесла в спалнята му пачки, злато и пистолет – както той я нарече пред немския вестник. Миналата есен в интервюто си пред него Борисов обясни, че можело да е дама, която го е чакала там, докато дава интервю, имала време от 15 минути да снима:

„Отдавна съм разведен и живея сам. Имам ли любовен живот? Разбира се, че имам. Ако хората ги интересува, мога да го кажа: Аз съм човек с човешки потребности.

Въпросът е, че никога през всичките години, когато една дама ме е посещавала, охраната не е претърсвала и контролирала чантата й.

И така, преди две или три години, най-вероятно през 2017 г., съм сниман как спя. Някой е успял да отвори вратата на спалнята ми и да направи снимката. Но на нея виждате само как спя… Трябваше да се добави нещо, което да отврати хората. Затова сложиха златни кюлчета, пачки пари и пистолет в нощното ми шкафче и след това снимаха тази аранжировка…” (виж тук цялото интервю)

Тогавашните му обяснения предполагат за извършителка една жена. Миналата година Борисов даде да се разбере, че знае коя е. Дори се изрази така – „една прекрасна госпожа от президентството”. Приближеният му сайт „Пик”, който пише това, което Борисов мисли, написа, че това е Христина Бобокова, съпруга на преследвания с измислени от прокурора Гешев обвинения бизнесмен Бобоков. Тя обаче не е от президентството и Борисов по-скоро пуска клюка и прави интрига със засегнат от закона едър бизнесмен, когото е обявил за враг, заедно с други бизнесмени. Не му е за пръв път да пуска такива димки. Първо обясни като излязоха снимките в медиите, че президентът Радев, който живее в съседство в резиденцията, го следил с дрон.

Агробизнесменът Светослав Илчовски пред парламентарната комисия съобщи, че снимките са правени от плеймейтката Магдалена Тепавичарова, известна като Маги Бадер. Премиерът бил „почерпен” с нея от бизнесмена Иван Ангелов-Пилето, който й платил 5000 лева да обслужи премиера. На свой ред Ангелов пред комисията каза, че премиерът можел да си намери и по-хубава и по-скъпа жена. Илчовски пък каза също, че някои от кюлчетата са подарък от същия този Ангелов. И Бадер, и Ангелов отрекоха.

Но обясненията на Борисов потвърждават, че в резиденцията са го посещавали различни жени, достатъчно на брой, че да не може да си спомни коя от тях е. Или кои. Защото и самите снимки при анализ показват, че са правени с два различни модела смартфони на четири пъти в продължение на две години (виж тук анализ на снимките). По-вероятно е различни жени на повикване да са продали тези снимки или да са посещавали премиера именно с цел да направят тези снимки.

Защо точно чекмеджето е снимано пълно с пачки и злато? Същите снимки незнайната (незнайните) Мата Хари са могли да направят и като набутат пачките и злато в някой от шкафовете. Очевидно Борисов е отварял това чекмежде пред дами и е вадил от него банкноти да „почерпи”, за „финансова подкрепа”. Затова и снимащите са отваряли чекмеджето за снимка и при всички четири пъти през двете години има различно количество пачки и злато.

Обясненията на Борисов, че имал каса, защо ще държи в чекмедже, само поставят въпроса – а какво е имало в нея и колко е била пълна?

    Източник: e-vestnik

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.