Честито на президента Радев!

Честито на президента Радев!
21-11-2021г.
38
Венци Мицов
Честито на президента Радев!
Честно казано, макар, че загубих бутилка черно Джони (Ivo Doshev, не сум забравил, само да взема заплата), защото смятах, че Радев ще спечели от първи тур, победата беше сигурна.
Сега добрите думи за Радев. А после и лошите.
Добрите - първия президент, с който се познавам лично. И който преди време ни прие с Даниела Кузманова, когато бяхме написали една петиция с искания за помищ на независимия културен сектор. Да, после самият независим сектор ни отсвири и седна на коленцето на Баце, но тогава никой не пожела да ни обърне внимание.
Второ - администрацията на президента бе единствената, която ме покани на среща, за да говорим за новата концертна зала в София. Друг никой никога не ме е викал по темата. А имам какво да кажа.
И трето - онова, което ГЕРБ и прокуратурата, водени от Гешев направиха миналото лято не много по-силно от всякаква политическа кампания. На практика още тогава Радев вече бе спечелил своя втори мандат. Не може дузина брадати рамбовци да нахлуват в президентството рано сутрин пред смаяните погледи ба клетите японски туристи. Не може. И ГЕРБ го научиха по трудния начин. А цената - те оттекоха от властта. И вече не са първи на избори. При това два пъти. И никой скоро няма да иска да си играе с тях.
А сега лошите думи. Няма как, имам и такива.
Първо - антиваксърите около Радев. И в ИК - то му и около него има такива хора. И смятам, че сега, след като спечели изборите, президента трябва да ги разкара с шут.
Второ - Стойчо Кацаров. Този човек спешно трябва да си иде на Дупница и да си посрещне Коледа на спокойствие като бивш министър и бивш свидетел на Мангърката.
И трето - ДС. Да, ДС не може да има вече в никоя администрация, в никое ИК. Но ГЕРБ да не бързат да ръкопляскат, щото и те не са цвете за мирисане.
Идват мъчни времена. Хората масово изпростяха. Те си мислят, че трябва да се върнем в комунизма (и не се шегувам).
Време е да разкараме популизма. И да се концентрираме в реформите. Особено в културата.
Това с префинени антиваксъри и хора с бели ризки не става. Ако се сещате за какво говоря…
Та честит втори мандат на президента Радев. Накрая не мога да не поздравя и кандидата Герджиков, защото гледах дебата ими смятам, че въпреки обвиненията двамата демонстрираха ниво. Което рядко се среща вече. Кампанията за НС например беше все едно са пуснали Карлуково в студиата на телевизиите.
А сега вииам да приключваме с политиката, защото направо ми писна от всички ви, честно. То бива, бива, ама вашето не се търпеше.
PS. Честито и на Свищов каза "Да, България" и МлаДа България. Не знам защо им честитя, ама аз да им честитя :)))))
20
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.