Д-р Мирослав Ненков: Борисов си правеше PR с трупове – грозно и долно, срам и позор, той уби доверието във ваксините

Д-р Мирослав Ненков: Борисов си правеше PR с трупове – грозно и долно, срам и позор, той уби доверието във ваксините
29-11-2021г.
74
Гост-автор

Бойко Борисов използваше коронавируса, за да си прави PR с трупове, това е грозно и долно, срам и позор. Горчивите думи за простотията на бившия премиер отправи бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков в необичайно смело за 24 часа интервю.

Попитан каква трябва да бъде кампанията за ваксинация, анестезиологът казва: Честна. Не трябва ваксината да се товари с очаквания, че епидемията ще изчезне. Няма. Тя ще предпази хората от тежко протичане на болестта. Една кампания в този крайно токсичен фон ще бъде много трудна.

Новото правителство искат да правят щаб, доколкото разбрах. Това е другото нещо, което уби доверието. Създадоха един щаб, който, добър лош, строг или не, хвана здравно юздите.

После обаче по някаква причина бившият премиер Бойко Борисов създаде алтернативен щаб. Това е личната му отговорност в убиването на доверието. Много политика се натовари в темата. Същият Борисов използваше бройката на починалите в предизборната си кампания. Грозно и долно, срам и позор е това, ясен е д-р Ненков.

На въпроса какво мисли за мерките в момента и дали се спазват мерките, бившият здравен министър е ясен:

Не се спазват, защото никой не ги контролира. Зеленият сертификат не е лошо решение. Но това е като закона за пътищата, който сега всички плюят по повод с изгорелия автобус.

Законът не е лош, двайсетте лева на полицая са проблем. 10- те лв. на входа на мола, които даваш на охраната, са проблем. Фалшивият сертификат, за който колегите ми, които го издават, получават не знам колко, е голям проблем.

Този контрол не е трудно да бъде осъществен, ако имат желание управляващите. И този, който взема десетте лева, да знае, че никога повече няма да работи нищо друго, освен да копае градинки

  Източник: narod.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.