Как осъдих „Пик”, „Телеграф”, „Монитор”, „Шоу” и др. – полезен опит срещу такива медии

Как осъдих „Пик”, „Телеграф”, „Монитор”, „Шоу” и др. – полезен опит срещу такива медии
06-12-2021г.
98
Иван Бакалов

Осъдих за публикация срещу мен „Пик”, „Телеграф”, „Монитор”, „Шоу” и сайта crimes.bg. „Блиц” бяха публикували същата свинщина, но не можах да осъдя и тях, само защото се бяха прехвърлили към нова фирма издател и те претендираха, че публикацията е отпреди да е основана фирмата им.

Делата се точиха 3 години, накрая ги спечелих всичките. Съветвам пострадали от жълто-кафяви медии да не се отказват да ги съдят, затова споделям тук моя опит.

Като журналист съм бил от всички страни на барикадата. Съдили са ме и аз съм съдил. И в наказателни дела, и в граждански, с частни искове.

Както е ставало дума и друг път, банкерката Петя Славова водеше 6 дела срещу мен персонално, като физическо лице, за поредица от публикации за кражби и измами в нейната банка. Първото беше с иск за 100 хил. лева за нанесени неимуществени вреди. Следващите пет – с искове по 50 хил. лева. Някои бяха с изсмукани от пръстите мотиви, имаше и искове пълни със сгрешени или измислени данни от публикациите. Друг адвокат, свързан с тези статии, също заведе дело срещу мен.

Делата постепенно ги загубиха, но атаките срещу мен не се ограничиха само с това. В края на 2015 в сайта „Пик” излезе материал със заглавие: „Първо в ПИК: Лъсна компроматна атака срещу „Инвестбанк”… Малко по-късно „новината“ беше преписана едно към едно и в сайта „Блиц”, с уточнението „съобщи „Пик”. Алваджията за бозаджията.

В публикациите в двата сайта се обясняваше, че аз клеветя добрата жена и добрата банка. Такива неща не излизат ей тъй, щото някой редактор прочел какво пише за банката и банкерката, проявил съчувствие и изведнъж се загрижил за тях.

В e-vestnik отговорих, че „Пик” и „Блиц” по този начин съдействат на престъпление.

Седмица по-късно империята на Пеевски отвърна с мощен удар

В „Пик” и „Блиц” излезе едновременно публикация срещу мен, редактора на e-vestnik. Заглавието в „Блиц” беше „Преподавател спи със студентки от Софийския срещу шестици”. В „Пик” имаше по-творчески подход – „СКАНДАЛ! Ментето Иван Бакалов спял със студентки за шестици”. На другия ден статията излезе препечатана във всекидневниците „Телеграф” и „Монитор”, на по-другия ден и в седмичника „Шоу”.

    Източник: е-vestnik

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.