Актуално
Снимката е от днес - Централни софийски гробища. Подготвих и внесох сигнал до заместник-кмета Боршош и до главния архитект Здравков за недопустими действия на територията на парка.
Поредното фамозно отиграване на скандалното ръководство на ОП "Гробищни паркове", които се държат като едни дерибеи

Гост-автор | 14/01/2022

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Снимката е от днес - Централни софийски гробища. Подготвих и внесох сигнал до заместник-кмета Боршош и до главния архитект Здравков за недопустими действия на територията на парка. Ще сезирам и заместник-кмета по екологията за тази свинщина на общинска собсвеност. За тези, които не знаят, това е парк, част от зелената система и се стопанисва и управлява от ОП "Гробищни паркове". Виждате как се управлява. От няколко дни граждани ме сигнализират, че се извършват изкопни работи с багер, уж се слагали някакви тръби, вадели се кабели и прочие. Интересното е, че за това нито са отпускани средства, нито е съгласувана подобна дейност в парка, нито е известно да има избран изпълнител за полагане на ВиК инфраструктура. Май няма и никакви документи. Поредното фамозно отиграване на скандалното ръководство на ОП "Гробищни паркове", които се държат като едни дерибеи, смятам, че подвеждат общината и крият информация какви ги вършат. Даже и си позволяват да пускат доноси срещу общински съветници, които задават въпроси...
Ситуацията е следната - общинското предприятие според мен незаконно разкопава гробищния парк и незаконно премахва кабели и полага водопроводи и канали без планове, без проекти, без документи. Това е парк и е абсолютно недопустимо на публична общинска собственост да се безчинства по подобен начин. Оказва се, че са разкопали и алеи и прилежаща площ около парцели 48, 49, 30 и 31. Ракопките са извършвани от самото общинско предприятие с негова техника и негови служители. Питам се докога тези хора ще вилнеят от името на общината и ще създават само хаос и анархия?
 
   Автор: Карлос Контрера, фейсбук

 Други статии от този авторКоментари