До хоспитализация стигат 0,32% от ваксинираните и 0,89% от неваксинираните

До хоспитализация стигат 0,32% от ваксинираните и 0,89% от неваксинираните
18-01-2022г.
110
Гост-автор
На 16 ноември 2021 година адвокат Валентин Савов (който води дело от името на 19 жалбоподаватели, подкрепено от петиция, срещу заповедта на МЗ за въвеждане на зелен сертификат, сред тях е и авторът на този текст - Ани Алашка - бел.ред.) внесе в Министерство на здравеопазването искане за достъп до обществена информация (ЗДОИ).
Решението на МЗ за отговор на поставените въпроси е от 13 декември 2021 г., а самите отговори са получени на 14 януари 2022 (петък), т.е. два месеца след подаване на искането.
 
Според получения отговор:
 
1. Към 19 ноември 2021 г. със завършен ваксинационен курс са 1 673 851 души, от които 5328 души са хоспитализирани, а 486 души са починали. 
Мой коментар: От тези данни става ясно, че до хоспитализация стигат 0.32% от ваксинираните и 0.89% от неваксинираните, а летален изход има за 0.03% от ваксинираните и 0.14% от неваксинираните. Числата обаче могат да изглеждат и така: 99,68% от ваксинираните и 99,11% от неваксинираните НЕ стигат до болнично лечение, а 99.97% от ваксинираните и 99.86% от неваксинираните НЕ умират от ковид. Въпрос на гледна точка и представяне на нещата! А представянето зависи от целите – очевидно, голямата цел е всяване на страх!
 
2. Към 19 ноември 2021 г. починалите със завършен ваксинационен курс и минали 14 дни са 486 души, а починалите с незавършен ваксинационен курс са 319 души. 
Мой коментар: Твърдението на Мангъров от онзи ден, че 564 ваксинирани са починали, всъщност е вярно, че и занижено, защото неговите данни са към декември/януари, а тези на МЗ в отговора по ЗДОИ са към средата на ноември м.г.
 
3. На въпроса „По какъв начин/метод/скала се изчислява степента на защита на имунитета срещу COVID-19 на ваксинираните и неваксинираните?“ отговорът е: „Министерството на здравеопазването не разполага с исканата информация и в тази част заявлението е изпратено по компетентност на Националния център по заразни и паразитни болести“!
Мой коментар: Ще изчакаме отговора на Националния център по заразни и паразитни болести (вероятно някъде около Великден), но дотук разбираме, че МЗ НЕ ЗНАЕ как се определя степента на защита срещу ковид! На този фон остава неясно как, по какви критерии МЗ води политиката, свързана със зелените сертификати, и как тези сертификати отчитат ковид-защитата на техните притежатели.
 
4. На въпроса „Каква част от неваксинираните, починали от COVID-19, са С ПРИДРУЖАВАЩИ ЗАБОЛЯВАНИЯ и каква част от ваксинираните починали от COVID-19 са БЕЗ придружаващи заболявания?“ отговорът е: „Националната информационна система за борба с COVID-19 не позволява генерирането на статистическа информация по посочените критерии“!!!
Мой  коментар: Всъщност, този въпрос е най-важен, но точно на него отговор няма. Да приемем, че МЗ не са ни излъгали и действително в тяхната база данни няма информация за това каква част от починалите неваксинирани са били с придружаващи заболявания и колко от починалите ваксинирани са били БЕЗ други заболявания. Въпросът е ЗАЩО МЗ не води подобна статистика и не е ли това ключова информация за това каква е опасността/ползата от прилаганите експериментални течности, наречени смело „ваксини“?!
 
Писмото с отговорите от МЗ можете да видите тук.
 
P.S. Според коментар на Ани Алашка под нейния пост, публикуван във Фейсбук заедно с фотокопие на отговорите на Министерството на здравеопазването, ВАС е отхвърлил жалбата срещу Заповед № РД-01-856 от 19.10.2021 г. на министъра на здравеопазването, изискваща зелени сертификати за огромни групи от хора за работа, предвижване, пазаруване, спорт и развлечение. Мотивът бил, че жалбоподавателите намат правен интерес, защото въпросната заповед на МЗ не фигурира в правния мир, т.е. няма заповед. "А истината е, че въпросната заповед (която обжалваме) беше отменена и с друга заповед бяха въведени същите изисквания като в отменената. Това е стар административен трик - отменяш някаква тъпотия и правиш нова тъпотия, но с друг нормативен акт и така не могат да те съдят за нещо, което не съществува" - пояснява Алашка. Сега се опитваме да убедим ВАС, че формално заповедта е отменена, но реално е заменена с аналогична и ние не обжалваме конкретния № заповед, а заповедта по същество" - допълва тя.
   
    Източник: Spisnie8

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.