Малко светски обзор на последните дни около инагурацията…

Малко светски обзор на последните дни около инагурацията…
23-01-2022г.
84
Гост-автор

Автор: Ирина Асиова - Диамант, Фейсбук

И малко светски обзор на последните дни около инагурацията…
 
Все пак моята кариера в журналистиката започна като светски репортер. И като такъв съм се научила да се вглеждам в детайли, които убягват на политическите анализатори. А са важни.

Понесоха се вече коментари какви смачканяци и селяндури с каскети, забрадки, жълта чанта и т.н. се били наредили на коронацията... Да ви кажа беше кучи студ. Аз лично мога да съм елегантна до към 12 максимум 10 градуса по Целзий. Оттам надолу слагам пухенка и влизам в режим на оцеляване.

Президентската двойка обаче не може да си позволи този лукс и остана на висотата на историческия момент. Радев дори влезе в президентството по сако, изпънат като струна. А първата дама беше издържана по всички образци на държавния протокол от Джаки до Мелания. Обаче друго нещо ми сгря сърцето в тези мразовити дни…

Първата двойка хваната за ръце по Жълтите павета! Бяхме забравили, всъщност дали изобщо сме знаели… колко е секси един държавен мъж да е семеен и да не го крие, колко е секси един политик да не краде, да си владее езика и панталоните и наистина, ама наистина във всичко да се ръководи от интересите на народа.

Все пак до скоро секси беше да се въргаляш в евтини чаршафи с евтини жени, до главата ти да има кюлчета и пистолет, да водиш заседание на министерски съвет по анцуг и да викаш на председателя на парламента ПКП.

Цяло едно поколение израстна без да е виждало друго и нищо чудно, че сега като след дълга диета направо не мога да се нарадвам на една най-обикновена нормалност.
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.