КОЙ ЩЕ ВИ ВОЮВА НА ВАС?

КОЙ ЩЕ ВИ ВОЮВА НА ВАС?
25-02-2022г.
231
Мартин Карбовски
Не се издържа. Трябва някой да попита нещо в тая вакханалия от мнения, призиви, пропаганда и контрапропаганда, в която ние сме като туземци.
 
И като туземци ще изчезнем - между две знаменца на профилната снимка.
 
Вие всички с мненията за глобалната катастрофа и война - колко проблеми в собствената си държава решихте?
 
Вие, които наричате Русия “бензиностанция с ракети” как бихте нарекли собствената си държава? Дайте смешна метафора, дали ще можете?
 
Вие, войнолюбци проклети, сериозно ли гасите тоя пожар с бензин, знаете ли кой ще изгори в него, какво казват вашите тинк-танк групи? И къде ще са вашите тинк-танк групи, когато дойдат реалните танкове, чужди железни машини, които в момента каните с хляб и сол, или каните с провокации и пропаганди?
 
Вие, които заемате страна във война, в която дори разпалилите войната не заемат страна - колко години в казармата имате? Кой ще ви воюва на вас, нешастници, кой?
 
Вие, които искате да се забрани трети март - за колко Освобождния станахте причина, че искате да махнем едно от тях?
 
Вие, които пак бутате паметници - бутнете всичко и пак ще останете умираща държава, но вече и без паметници.
 
Вие бълнувате и някой трябва да ви събуди. Плаша се какво събуждане ще бъде това и как покрай вашето събуждане от тоя бред ще изгорим всички.
 
Всички, които говорите налудно и обидно за всяка една от воюващите страни - колко ще струвате, ако и вас почнат да ви ругаят, псуват, обиждат и подиграват? И пренебрегват - в един процес, в който победители няма да има.
 
Няма по глупави чудовища от нас - при всяка нова война да искаме да сменяме името на катедралния си храм!!! Няма!
 
Не просто победители няма да има - няма да има дори един батальон, който да воюва за вашето бълнуване.
 
Събудихме се в кошмар. От тридесет години затъваме в тление и лъжа, но днес решително заемаме чужда, нечия страна, правейки се на принципни или патриоти или просто като хора от кръжок по любов към ядрени бомби?
 
Демографията ли си оправихте, икономиката ли, свободата на словото ли ви е наред, енергетиката ли ви дава предимство и самочувствие? Кое точно ви дава право на оценки, призиви, подкрепа за тая или оная страна на тая или оная война?
 
Истински нормалният човек при вида на случващото се трябва да замре. Да мисли. Да мълчи. Да спре. Да спре с ескалацията на страха. Да послуша собствения си инстинкт за човечност, инстинкт, който не избира страна. И не избира отмъщението.
 
Задайте си въпроса какво имате вие да им отмъщавате на руснаци, украинци и всякаква сволоч, която попада в капана на братоубийствена, нелепа, кална война?
 
Кой ви разказа живота като приказка за чудовища и невинни?
 
Чудовище е всеки дръзнал да поощрява тази или онази страна в тази или онази война.
 
Чудовище е всеки дръзнал да обявява всеки топоним за нова държава и всяка история като повод за омраза.
 
Огледайте се и вижте как един конфликт ще превърне всички ни в чудовища. И ако така ви харесва - защо не решавате нашия си, познатия ни, матерния ни, отечествения ни конфликт, вместо да му придавате огромна тежест с чужди послания и фалшиво състрадание, гарнирано със сеир към ужасния ужас, обхващащ планетата.
 
Колко проблема решихте за себе си и страната си, та почнахте да оправяте Украйна? Че и Русия?!
 
Трябва да помълчим. Ако всички усти млъкнат - няма да има повод за оръдейни залпове в тая най-гнусна, излишна и нечовешки нелогична война.
 
Само да попитам - имате ли душа и акъл да млъкнем малко?
 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.