Зловещите факти след разказа на тримата смели мъже от екипажа на „Царевна“

Зловещите факти след разказа  на тримата смели мъже от екипажа на „Царевна“
20-04-2022г.
169
Гост-автор
Поздравления за тримата смели мъже от екипажа на „Царевна“ – втори механик Рали Димов, Мирослав Стоянов и кадет Митев, които с интервюто от днес повдигнаха плътната завеса, спусната от правителството по случая с евакуацията от пристанището в Мариупол.
Какво стана ясно от отговорите им :
1.До края на март 2022год. на пристанището е било спокойно като активни бойни действия, включително преки попадения и денонощен обстрел е имало от началото на април.
2.Мобилните оператори са били блокирани и единствената връзка с близките си моряците са осъществявали чрез фирмата посредством сателитен телефон.
3.След пресконференцията , дадена от съпругите им, ТЕЛЕФОННАТА ВРЪЗКА Е БИЛА ПРЕУСТАНОВЕНА от фирмата по съображения за сигурност на екипажа.
4.Министерство на външните работи осъществява ПЪРВИ контакт с екипажа чрез капитана на кораба СЛЕД ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА. До края на март, когато е било сравнително спокойно и възможна евакуация българските власти НЕ СА ПОТЪРСИЛИ ВРЪЗКА С ЕКИПАЖА НА КОРАБА.
5.МВнР предлага евакуация, когато вече КОРАБЪТ Е ПОД ОБСТРЕЛ.
6. Какво е предложението : първоначално предложения коридор минава през цяла Украйна; предложението е да тръгнат без телефони, компютри, багаж, като подпишат ДЕКЛАРАЦИЯ , че слизат по свое решение , че съзнават и поемат всички рискове от това пътуване, че слизат на СВОЙ РИСК / 13,23 мин от интервюто ./ Екипажът знае, че в Украйна се стреля по зелените коридори и отказва да напусне кораба.
7.През април бойните действия се пренасят почти до кораба , тъй като бункерът в който се крият азовци/ украински войски е на 100м от кърмата на кораба.По кораба има директни попадения / 6,30мин/
8.“Царевна“ остава ЕДИНСТВЕНИЯТ ТЪРГОВСКИ КОРАБ в пристанището чийто екипаж НЕ Е ЕВАКУИРАН / 6, 48 мин./Моряците са наблюдавали евакуацията на 26 членен екипаж на съседен кораб, които слезли след спиране на стрелбата от двете страни.
9.Разбирайки, че само българският екипаж не е евакуиран, моряците поискали отчет от капитана, както и настояли да говори с МВнР на България – да ги пита ЗНАЯТ ЛИ , че всички останали кораби са евакуирани с изключение на „Царевна“/ 7,25 мин./
10.Полученият отговор : „ Общи приказки. Обясняваха, че някои от евакуираните кораби били с повредено комуникационно оборудване, друг кораб бил изгорял, трети били с еди какви си националности“ / 8,03 мин/
11. МВнР са контактували по сателитен телефон само с капитана на кораба който е официален представител на корабособственика
12.“Опитваха се да ни разубедят. Няколко дена успяваха, но накрая вече нямаше как и тръгнахме“/ 8,42 мин/
13. Един от членовете на екипажа отива до поста на служители на армията на ДНР и уговаря час и половина времеви коридор за евакуация. „ Събрахме багажа, прекръстихме се и тръгнахме с белите знамена.Просто вече нямаше как. САМИ ТРЪГНАХМЕ С РИСК ЗА ЖИВОТА СИ“
14.“ Войниците на ДНР ни дадоха храна, вода, извозиха ни с полицейски екскорт..
Искам да им благодарим от все сърце че ни спасиха / 11,20 мин/
Много е трогателно да видиш хора които са на първата линия на боя , не са се къпали с дни, се опитват да ни успокоят, да ни кажат : „ Момчета вече сте на сигурно, ние ще се грижим за вас“ , да ти дават храна, вода, консерви, много е трогателно…"
15 ".Обясняваме си позицията на правителството на България с политически причини.
Но накрая тръгнахме САМИ и ни извадиха ДНР и всеки сам да си прави изводите.
Благодаря на ДНР и на Русия , че ни евакуираха от бойното поле, че добре се държаха с нас ,че ни дадоха храната си, водата и всичко което имаха / 14,4 мин/
ВСЯКА СУТРИН СЕ МОЛЕХМЕ ДА ОСТАНЕМ ЖИВИ. / 15,04 мин/"
………………………
ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ САМО ЧЕ НЕ РАЗБИРА КАКВО ПРАВИ, НО И Е ОПАСНО ЗА БЪЛГАРИТЕ, ЗА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ, ЗА ДЪРЖАВНОСТТА.
Простете ни , всички от екипажа на „ Царевна“ за глупостта да се доверим на хора, които не знаят и не могат да управляват държава , за риска на който ви подложихме с наивността и доверчивостта си. Простете ни за будните нощи под обстрел, за напрежението, за самотата, за невъзможността да се чуете с близките си.
Простете ни, че ви изправихме очи в очи със смъртта и че тази рана никога няма да зарасне …
Благодаря на Бог и войските на ДНР и Русия за човечността и професионализма!
 
   Автор: Румяна Ченалова, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.