Като ви дойде сметката за парно не викайте на помощ неволята, а нейната по-голяма сестра – идиотията

Като ви дойде сметката за парно не викайте на помощ неволята, а нейната по-голяма сестра – идиотията
02-05-2022г.
70
Емил Йотовски
План за диверсификация
Първо! Газ на нас не ни трябва! Имаме си още от миналогодишната стратегическа суровина - домашната ракия. Само трябва да се вдигне потреблението сред народонаселението (колко хем сложно, хем хубаво звучи). За целта трябва да се направя разяснителна кампания насочена към жените и най-младите под надслов: „пийте за мир“.
Второ – ние газ си имаме. Трябва само да надупчим нашата клета земя, да я натъпчем с химикали, от които да ни поникне по едно трето око и ето ви газ. Шистов газ. Тази газ е сертифицирана като демократична, прогресивна и полово неутрална. Ползва се еднакво добре и от третия пол. Разбира се, офшорни фирми със старателно замазани следи за собственост ще ни помогнат в това свещено диверсификационно дело. Ползите ще са две – ще имаме диверсифициран газ и няма нужда да се ваксинираме. Ще е достатъчно е да пием по една чаша вода на ден. Като страничен ефект може и да светим в тъмното, което допълнително ще ни намали сметките за ток.
Три. В България имало половин милион млади неучащи и безработни. Представете си това какъв ресурс е? Петстотин хиляди
И вместо да сърбат кафета и да си причиняват бебета от скука този човешки ресурс може да се вкара в един съвършен план за диверсификация. Петстотин хиляди велосипеда с по едно динамо и готово. Нещо неясно?
Четири. Да се обзаведем с по-дебели юргани. Учудващо по-топло е под по-дебел юрган. Хем евтино, хем достъпно. А и не вреди на семейния бюджет. Изчислено е, че за нов юрган трябва да се откажете от храна в продължение на двадесет дни. Хубавата новина е, че човек лишен от храна умира към двадесет и петия ден. Но това е цената на мира. Умрете от глад за мир. За целта за производство на юргани съответно ще се наложи да стрижем повече овце. Като казах овце ми хрумна още нещо, но няма да го развивам за да не развалям фокуса върху диверсификация.
Наесен като ви дойде сметката за парно не викайте на помощ неволята, а нейната по-голяма сестра – идиотията. Тя е по-опитна и по-услужлива, плюс това е склонна да помогне на своите поддръжници почти безвъзмездно.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.