Финландският блогър Veikko Korhonen шокира Facebook, когато публикува тази статия

Финландският блогър Veikko Korhonen  шокира Facebook, когато публикува тази статия
18-05-2022г.
286
Гост-автор
Финландският блогър Veikko Korhonen /Вейко Корхонен/ шокира Facebook, когато публикува тази статия:
"Питате за резултатите от руската "агресия"? Те са следните: половин Европа и част от Азия получиха държавността си от ръцете на точно тази държава.
Да си припомним кой точно:
- Финландия през 1802 и 1918 г.. (до 1802 г. никога не е ималa собствена държава).
- Латвия през 1918 г. (до 1918 г. никога не е имала собствена държава).
- Естония през 1918 г. (никога не е имала собствена държава до 1918 г)
- Литва възвърна държавността си през 1918 благодарение на Русия.
- Полша възстановява държавата си с помощта на Русия два пъти, през 1918 и 1944 г. Разделението на Полша между СССР и Германия е само за кратък период от време!
- Румъния е родена в резултат на Руско-турските войни и става суверенна по волята на Русия през 1877-1878 г.
- Молдова като държава е родена в рамките на СССР.
- България се освобождава от потисничеството на Османската империя и възвръща независимостта си поради победата на руското оръжие в Руско-турската война през 1877-1878, която има тази цел. В знак на благодарност държавата България участва в две световни войни като част от антируските коалиции. България вече е член на НАТО и има американски бази на своя територия. След 1945 година на територията си няма нито един руски войник...
-В резултат на тази война Сърбия се роди като суверенна държава.
- Азербайджан като държава първо се формира като част от СССР.
- Армения е физически запазена и възродена като държава само в рамките на СССР.
- Грузия беше физически запазена и възродена като държава благодарение на Руската империя
- Туркмения никога не е имала държавност и я формира само като част от СССР.
- Киргизстан никога не е имал държавност и я е формирал само като част от СССР.
- Казахстан никога не е имал държавност и я формира само като част от СССР.
- Монголия никога не е имала държавност и я е формирала само с помощта на СССР.
- Беларус и Украйна също за първи път придобиха държавност в резултат на Великата октомврийска революция в рамките на републиките. И едва през 1991 година (също от Русия) добиват пълна независимост.
Ролята на Русия-СССР в раждането и формирането на държави като Китай, Виетнам, Северна Корея, Индия, Гърция (през 1821 Русия я върна от турците), Алжир, Куба, Израел, Ангола, Мозамбик и др. също си струва да се има предвид...
Такава странна "агресия" исторически са показали руснаците!
Със значителния принос на тази страна дори Швейцария постигна своята независимост от Франция. По-добре да се каже, че успя благодарение на Суворов (преди 217 години) и от тогава Швейцария никога (! ) не се е борила;
А също така:
- освобождение на Австрия от Третия рейх през 1945 г.;
- освобождение на Чехословакия от Третия рейх през 1945 г.;
- Позицията на Екатерина II през 1780 г. със създаването на Лигата за въоръжения неутралитет и реалната подкрепа на Северна Америка в борбата за независимостта им от Великобритания.
- два пъти през последните 2 века Русия дава независимост на повечето европейски държави, след като унищожи Хитлер и Наполеон;
- Отношението на Сталин в преговорите със САЩ и Англия, което даде възможност на Германия да запази държавността след поражението през 1945 г.;
- Отношението на Горбачов, което направи възможно отново да обедини Германия през 1990 г. без излишни проблеми;
- Съветската помощ на Египет, след която успява да устои и да укрепи независимостта във войната с Израел, Великобритания и Франция през 1956-57 г.
- Намесата на СССР през 1967 г., която спира войната между Израел и Египет (тя всъщност спаси арабите от поражение в две войни през 1967-74).
- Решаващата роля на Съюза гарантира независимостта на Ангола през 1975 г.
И на последно място основното. СССР след победа във Втората световна война изигра ключова роля за осигуряване на независимостта на повечето западноевропейски колонии в процеса на глобална деколонизация, иницииран от Съюза.
Цялата история на Русия сочи, че в рамките на всяка власт и система, тя е била последователна в прилагането на принципите на независимост и самоопределение на народи и нации. Тя беше тази, която по всички възможни начини помогна за създаването на многополюсен свят винаги и по всяко време.
За съжаление тя много често жертва собствените си интереси едновременно и ако политиката на Майка Русия, дори и частица, беше подобна на тази на британската, сега половината свят щеше да е част от Руското имперско общество на народите. и руският народ щеше да се къпе в лукс, като шейховете на Саудитска Арабия, за сметка на щати, държави и техните столици освободени от други колониалисти.
ЗАТОВА ПОЛОВИНАТА СВЯТ Е ДЛЪЖЕН НА РУСИЯ ЗА ЖИВОТА СИ. И затова всички сте толкова виновни пред тази велика държава!
Изпращам този файл в памет на 20 милиона съветски граждани, 10 милиона християни, 1900 свещенници, които бяха убити, изтезавани, изнасилвани, изгаряни, умиращи от глад и унищожени
.. .. Сега повече от всякога е наложително да се направи всичко, за да не забрави светът никога, винаги да помни как съветският народ допринесе за освобождението на Европа от фашизма.
 
   Източник: от страницата на Лукреция Бодурова

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.