Актуално
Натиск, директен, с малко думи, но арогантно и силово. Ще й прати хора, ще стане голям проблем. В тая кална история, опитайте се да познаете кой е прав. Как ще прецените?
“ЩЕ ИМАШ ПРОБЛЕМИ…”

Мартин Карбовски | 13/06/2022

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Когато един ренегат предлага на съпартиец да предаде парламентарната си група, той споменава ли, че жената ще има проблеми?

Натиск, директен, с малко думи, но арогантно и силово. Ще й прати хора, ще стане голям проблем. В тая кална история, опитайте се да познаете кой е прав. Как ще прецените?

Чувал съм тия реплики много често. И непрекъснато имам проблеми.

По проблемите ще познаете кой как е постъпил.

Ако не изпълниш повелята на кликата - имаш проблеми. Ако правиш това, в което вярваш - вече имаш проблеми.

Обещават ти проблеми именно, когато искаш да се откажеш от това хоро. Пускаш се от хорото и дори вече не ти се занимава - но тогава идват проблемите като кална река.

Тия, които те притискат нямат проблема с калната река.

Тяхната игра е да се изцапат и да кешират. На тяхна страна са жълти медии, съд, полиция, силни фигури, които ти звънят и ти казват : “защо сега си създаваш проблеми…”

Тия, които те притискат - никога нямат проблеми. Примерно да сте чули собственици на жълти вестници да са имали проблеми? Никога.

Проблеми нямат дори бивши премиери, министри, хора с милиони загуби и конфликти на интереси - тия хора проблеми нямат. Да сте чули проблем да има някой съдия, живеещ с много повече от заплата си? Никога.

Проблеми имаш само ти, който не си се навил на оная игра. А за твоите последващи истински проблеми и за войната, която водиш - никой не казва и дума - нито колеги, нито медии. Остава ти тая награда, че случайни хора по улиците ти казват - “…продължавайте само така, ние сме с вас…”

Ама всъщност си сам.

И като мазохист правиш неща, които ще станат проблем. Защото въпреки, че някой те е предупредил - най-големият проблем ще е да играеш играта им.

Ще имаш много проблеми. Така казват едни хора на други. Ще познаете правилните хора по опънатите жили и тежкото дишане - проблемите ги притискат.

Докато не съумеем да направим разлика между хората, които обещават проблеми и тия които си причиняват проблеми - животът няма да се промени.

И сега забележете - министърът, обещаващ проблеми на депутатката ще получи награда - кресло, служба, кеш или още по-хубаво ще му се получи. А жената, отказала да го послуша - ще има проблеми, за които дори няма да може да се оплаче. Историята на моя и вашия живот.

 Други статии от този авторКоментари