Европа май забравя, че ние сме членове на ЕС, а не Македония.

Европа май забравя, че ние сме членове на ЕС, а не Македония.
22-06-2022г.
49
Гост-автор
Европа май забравя, че ние сме членове на ЕС, а не Македония. Ние сме тези, които Брюксел трябва да уважава, защото ние сме част от Брюксел, не сме някаква външна сила. Македония е онази, която трябва да се съобразява с нас, а не ние с нея. Както се съобразиха с Гърция, така и с нас трябва да се съобразят.
Предложенията на Макрон са алабализми. Македония трябва да влезе в ЕС, когато си изпълни ангажиментите към нас. Какъв точно го играе Макрон в случая? Наш партньор в ЕС или партньор на трета страна, нечленка на ЕС? Как да пуснем Македония в ЕС, като там се провеждат антибългарски демонстрации по площадите, президентът им си позволява да държи тон на Българската православна църква (от висотата на какъв не ми е ясно)?
Управляващи и опозиция, които са готови да се врътнат по казуса с Македония, трябва да знаят едно - за това предателство ще ви се търси отговорност. Рядко е имало по-голяма пропаст между това, което иска народът и това, което върши "елитът". Аргументът "натиска ни ЕС" е абсурден. Абсурден! Какво значи "натиска ни"? Пистолет ли ви опряха в челото? Изнудват ли ви с нещо? Как ви "натискат"? Вие български политици ли сте или чужди?
Да си знаете нещо, между-другого. Ако днес в парламента няма хора, които аргументирано и членоразделно да могат да защитят националния интерес, то това е възможно съвсем скоро да се промени. Когато цялото управление и опозиция е срещу интересите на хората, то хората ще сменят и управлението, и опозицията. Всичките вкупом ненужни станахте.
 
    Автор: Петър Кичашки, фейсбук

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.