Сашо Диков: Провалът на СЕМ е, че не събра кураж да не допусне Кошлуков до конкурса

Сашо Диков: Провалът на СЕМ е, че не събра кураж да не допусне Кошлуков до конкурса
30-06-2022г.
94
Гост-автор

"Големият провал на Съвета за електронни медии е, че не успя да събере кураж и да не допусне Емил Кошлуков (настоящ генерален директор на БНТ - б.р.) до конкурса. С това медийният регулатор щеше да даде знак, че става дума за нов състав на СЕМ. Четири от тях са сменени - две от президентската квота и две от новия парламент. Щеше да е знак, че тази нова власт излъчва нови хора с нов поглед".

Това зави пред БНР журналистът Сашо Диков, кандидат за генерален директор на БНТ в конкурса, който приключи без избор на нов шеф на обществената телевизия.

Според него избор е имало и той е бил Емил Кошлуков да остане поне още 3 месеца на поста си.

"Недопускането на Кошлуков щеше да е знак за ново отношение към престъпващите правилата, какъвто безспорно е той", заяви Диков.

По думите на журналиста Симона Велева е нарушила закона, като е гласувала за двама кандидати - и за него, и за Венелин Петков.

"Другото, което ме възмути, е Габриела Наплатанова. След като заяви, че най-добър е Венелин Петков, че го познава и е работила за него. Като е най-добър, гласуваш за него, за да стане шеф на тази телевизия и за да не остане Кошлуков още 3 месеца там. Какво се оправдаваш с конфликт на интереси!".

Сашо Диков потвърди, че ще участва и в новия конкурс за генерален директор на БНТ.

   Източник: БНР

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.