ПОЛИГОНЪТ “БЪЛГАРИЯ”

ПОЛИГОНЪТ “БЪЛГАРИЯ”
01-07-2022г.
355
Мартин Карбовски

Понеже сте малки и не помните, ще трябва да обясня какво е “полигон”.

Това е място, където военните репетират. Ограничено и добре охранявано място, където може да се стреля, дори и с артилерия, да се обучават войници и машини, както и самите войници да минават една “полоса”. Нещо като маршрут с препятствия.

Има риск България да стане полигон на Западния свят. Тук у нас явно се правят пробите и грешките на американското НАТО, както и се пробват решения, тип “провокации”.

Примерно, ако искате да видите как ще реагира врага (Русия) при затваряне на посолството във Великобритания или Полша, по-добре е този опит да се направи в България. Защо България?

Защото тук има две ползи - хем се учим как ще реагират руснаците, хем увеличаваме пукнатината между две държави, които са били пример за сателитност само преди 30 години.

Каква е ползата Полша да си затвори посолството - с тях руснаците воюват и се мразят от столетия. Тук е полигонът - и географски, и исторически, тук резултатите ще са най-близо до истината.

Полигонът е място за проба на нови оръжия. И понеже западът има какво да губи, ако си пробва методите и оръжията в своя квартал, тези хора от запад лукаво правят така, че тук може да се види лабораторно реакцията на руснаците.

Ние първи си спряхме газа от Русия. Ще се види зимата как това се отразява. Ще го видят и на Запад.

Сега първи искаме да нямаме посолство на Русия. Ще се види как ще реагират руснаците. А колко ще пострада България от това - също ще се види.

Ако така продължава на полигон България може да се случи всичко - от студ и глад до малка война, с проба на нови оръжия. Или с изпускане на стари оръжия - иди обяснявай, че от Шабла първи са стреляли по Русия или обратното. Вече ще е късно за лабораторните мишки, живеещи в полигона Шабла и околностите.

Защо такава роля ни се отреди на нас?

Защото у нас управлява едно ново поколение, което не помни илюзиите на стария свят, а ги повтаря. И същото поколение смята, че войната е нещо като електронна игра.

Почти е така - само не и за тези хора, чиито къщи по една случайност са на полигона. Лесно е - един ден се събуждаме и сме обявени за полигон от хора, които не познаваме. Хора, които ни казват кой е наш враг и който враг може да провиди в нашите къщи добре очертани цели.

Украйна беше такъв полигон и ето ви резултат.

България днес е полигон, след като дълго време беше лаборатория срещу Русия.

Това се случва само поради две причини - първата - ние сме идеални жертви. На никой няма да му пука за нас. Ние сме прокси. В тази дума има ужасно унижение и ужасна съдба.

И втората причина - ние сме продадени от нашия елит. Много евтино и бързо. Същият, който не живее на полигона и ще гледа войната само от телевизора си. Защото мечтата на Главата на нашия елит е да е новият Зеленски. Той е новият началник на полигона - нито виждал оръжие, нито служил войник, истерично вярващ в новите си господари. А и не забравяйте - Зеленски е известен, богат и жив.

Има хора у нас, на които този модел много им харесва. И искат да го повторят.

Една малка спорадична война между НАТО и Русия на територията на България е доста приемлив вариант за всички, за Русия също, нека не си правим илюзии. Така точно в този момент ние живеем, дишаме и се надяваме - попаднали на полигона.

И няма кой да ни покаже, че това е капан. Няма кой.

***

Екипът на този сайт ви призовава да поствате линк от сайта, а не репост във ФБ. Знаете защо.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.