Не може и не трябва да има никаква милост за насилниците на деца

Не може и не трябва да има никаква милост за насилниците на деца
14-08-2022г.
34
Гост-автор

Карлос Контрера:

Държавата е обхваната от пълзяща анархия.
 
Онзи ден мимоходом мина новината, че един педофил е задържан за пореден път за блудство с деца в Сливен - в случая британски пастор, който е излежал присъда за блудство с малолетни в Англия, 2019г. е бил задържан за подобни обвинения пак в България и сега отново е задържан за блудство с малолетни.
 
Нашата правоохранителна система категорично е неспособна да се справи с подобни гнусни престъпления.
 
Години наред експерти в областта на киберпрестъпленията, престъпленията срещу малолетни и непълнолетни призоваваха за промени в законовата рамка, за да се затегне режимът и да се увеличат наказанията.
 
Поне от 3-4 години аз също пиша предложения и писма до Народно събрание, министерства да се тръгне към крути мерки срещу педофилията. За сега институциите неглижират проблема.
 
При следващия скандал всички ще се юрнат да наваксват пропиляното време.
 
Вероятно десетки деца всяка година стават жертви на сексуални посегателства, вероятно за доста от случаите не се разбира, защото ако жертвата не се оплаче няма как да се разбере за случилото се.
 
Нашата съдебна система, наказателната ни политика е тежко либерална спрямо педофилите. Смятам, че трябва да се работи в няколко посоки - регистър на осъдените за педофилия, задължителна регистрация на разследваните за педофилия и наблюдаването им от МВР, увеличаване на наказанията за блудство и изнасилване на малолетни и защо не химическа кастрация за рецидивистите педофили.
 
Не може и не трябва да има никаква милост за насилниците на деца!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.