Ода за Новата журналистика или Победата на Жълтите вещери

Ода за Новата журналистика или Победата на Жълтите вещери
10-05-2012г.
28
Симона Милкова

Лична хигиена на съзнанието - ако обитавате териториите на България, трябва да имате железни нерви и скафандър, за да запазите себе си и здравия си разум. Помията, която ви залива всекидневно отвсякъде, твърдо е решила да ви убие. Подгответе се! Какъвто и проблем да имате, не се тревожете, няма да може да го решите. Това е едно на ръка, но нека поговорим за друго…Не дай си Боже, името ви да изплува в медиите, ще се окажете погълнат от жълтото ожесточено течение. То ще ви мята, ще ви удря в стените на фиктивната истина, ще ви въргаля в свинщината на съзнанието, което живее, за да се продава.

Новата журналистика е огледало на света, в който живеем. В тоя свят за истина се приемат „всички гледни точки”, а ретро твърдението, че „истината е само една”, звучи на новата журналистика смехотворно. Журналистите в България са се преквалифицирали в не особено грамотни, псевдо-майстори на късия разказ. Те са фантастите на 21-век, които измислят света и настоящето, и не спират да правят мръсни прогнози за бъдещето.  В понятийния им апарат „обективност” не съществува,  да не говорим за старобългарски думи като „право”, „морал” и „етика”. Днешните журналя работят, за да ядат. Гладът и конкуренцията са ги превърнали в свирепи хищници - те са готови да извадят душите ви и мръсните ви гащи на показ, да ги украсят в кафяво, да ви се смеят, да ви разнищят, и най вече да ви извадят от контекста на собственото ви съществуване. Съществуване, което след появата си по страниците на Новата журналистика, вече не става за нищо освен за еднопластова тоалетна хартия. Гилдията е в постоянна готовност да се изсере бясно над мъката ви, а след това да ви се подиграва и да продължи да ви лъже...

Обаче ВИЕ, ОТВЕТНИКО, въпреки всичко не спирате да ги четете и ги КУПУВАТЕ. Вие отдавна сте спрели да си купувате книги, за да може да плащате издръжката на Новите журналисти. Твоята мъка храни моето щастие – съвършен слоган за рекламна кампания на България пред света.
Вие ОТВЕТНИКО, ги хулите пред приятели и познати, но всеки ден в джобчетата ви дрънкат 40 стотинки, предназначени за захранването на свинската преса. Пресата,  готова да ви размаже.

Вие Ответнико, явно сте мазохист, на когото му харесва да бъде манипулиран и обиждан. И признайте си най-накрая - умирате си да четете за увисналите полови органи на Лили Иванова; за матката  на Николета Лозанова; за удебеления хуй на Азис; за СПИН-а на Дим Дуков; за бедните и болни родители на известните, които са изоставени и забравени; за рака на Нана; за жената, която яла слънце и умряла... АМА ТАКАВА ЖЕНА НЯМА!

Вие ОТВЕТНИКО, сте и некрофил. Защото жълтурите, не спират да пишат за   умрелите, а вие не спирате да  четете разказите за чуждата агония. Новите журналисти пишат, защото покойниците едва ли ще възразят на лъжите им.  Труповете увенчават свободата на словото (постмортем всеки мъртвец може да е преживял всичко, което помага на писаря да продаде гадостта си).

Вие Читателю, знайте само едно – не сте застрахован. У нас най-лесно е да те споходи тридневна слава и тогава от обикновен потребител на новата журналистика, ще се превърнете в нейна жертва. И тя няма да ви прости заради вашите ежедневни 40 стотинки. Тя ще ви създаде отново, по свой образ и подобие, за да може после да ви изплюе в палитрата от жълто-кафявите си „новини”. И вашият живот ще стане поредната фекална история, създадена да радва останалите евтини консуматори.

 

Библиография:
„ Дим Дуков ме зарази със СПИН”- в. Уикенд /събота, 21-27.04.2012/ автор: Мая Стефанова
„Нана на косъм да колабира в ефир” – в. Уикенд /събота, 21-27.04.2012/ автор: няма
„Таткото на Алекс Раева крещи: Боклук, махай се от дома ми!” – в. Уикенд /събота, 21-27.04.2012/ автор: Албена Боянова
„Гала, с червото ли мислиш?” – в. Уикенд /събота, 21-27.04.2012/ автор: Вероника Велинова
„Вместо бебе – рак” – в. България днес /понеделник 12.03.2012/ автор: няма
„Кура ми Янко е реален човек” – в. Всеки ден / събота 10.03.2012/ автор: няма
"Юксел Кадриев парализиран!" - в. Всеки ден /05.04.2012/ - автор: Мира Танева
"Гълъбин Боевски изригна: Ще се обеся!" -в.Всело ден /събота - 05.05.2012/ автор: Руси Димитров
"Мартина счупи яйцата на Слави" - в. България днес/вторник - 17.04.2012/ автор: Анета Пелева

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.