Политици на корици!

Политици на корици!
27-06-2012г.
45
Мартин Карбовски

Фейсбукът на българския политик е корицата на българското списание. Политиците се публикуват – избират си снимка и се постват в това или онова издание. На корица.  Постингите се положителни, свежи, приятни за окото, а за Цецка Ц. са и леко пипнати от фотошоп. Всичко е позитивно като във Фейсбук. Защо е така позитивно при положение, че ние сме най-негативната и нещастна нация – трудно е да се обясни.

Политикът на корицата е част от лайкването (харесването) на електората към даден политик. С всяко купуване на брой списание или вестник електората лайква политиците си. В завистта  си към тях същият този електорат едновремено и ги харесва. В момента по този повод и по този признак имаме най-лайкваните политици.

Защо е така – не знам. На мен ми харесва да има още 60 километра магистрала. Но политик на корицата на светско списание не съм виждал в дългото си обикаляне по света. Може това да е самонаграда за тежкия политически труд. Не се шегувам.

Меркел на корицата на Билд?! Да, ако прави извратен секс на таен плаж с трима хомосексуалисти и един пинчер – заснета тайно и доказано честно, че прави същите тези неща с държавни пари. Така Меркел може да излезе на корицата на Билд. Но гримирана, в най-хубавите си дрехи на пеперуди, в едно позитивно интервю – това не се е случвало. Защо е така у нас не знам. Смятам, че ние сме влюбени в политиците си. Досега само смятах, че те са нашите звезди. Това се доказа – две корици с двама от тримата най-големи политици у нас за една седмица. Сега чакаме Плевнелиев на корицата на Story. Защото всяка звезда си има стори. И защото Цачева е на корицата на „Мери“. И защото Бойко е на корицата на „Love style”. Отново показателно заглавие на списание. Това е любовният стил на българите. С изненада, леко приятна - че съм бил прав, разбирам колко много ние обичаме политиците си. Такава любов не  е имало от 30 години в тази страна. Това днес трябва да се нарече  „полит-корици“. Място за общуване с човешката същност на хората от властта. Това БСП не пожела да го разбере и само Станишев показва бебето си, защото не можа да покаже бременността си.

Без да се плаша, че се случва нещо лошо, мога да кажа със сигурност, че това е окончателната победа на пиара над журналистиката у нас. С много и завинаги. На запад корицата на бременната Деми Мур предизвика възхищение. Това беше смелостта на едно издание, един фотограф и една от съпругите на Брус Уилис. Това е звездно наистина, защото е смело. А и беше красиво.

Няма да мине много време и на корицата на българско списание ще блесне също някой известен бременен българин,  бил той жена или мъж (бидейки политически коректни не бива да уточняваме защото ще дискриминираме някой). И това няма да е красиво-бременната Йоана Буковска, а ще е политик, български политик. Бременната Фидосова или бременната Татяна Дончева. Или Яне Янев, нека не дискриминираме. Казвам ви – фейсбукът на политиците е корицата на списанието. Защо е така – не знам. И как се получи това влюбване между електорат и власт – също не знам. Засега само го регистрирам. Дори не знам дали е опасно – в края на краищата това е традиция на любовта по тези земи на омразата.

P.S. Само още една вметка – първото изречение на корицата под лицето на Цачева е: „Ако любовта можеше да мисли...“ Наистина – ако можеше да мисли любовта по тези земи - щеше да се сети! Ах, как щеше да се сети!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.