Два свята - единият е излишен

Два свята - единият е излишен
18-07-2012г.
41
---

Учението на Петър Дънов възниква в София през 1904 година. Проповедите му приканват последователите към смирение, хармония с природата и доброта. Бялото братство продължава да съществува и до днес, вече повече от 100. Това учение би трябвало да е много близко до душевността на българина, защото води началото си от нашата родина, но на практика остава щамповано с етикета „секта” и толкова.

Беседи  на Дънов все още се четат на същото място, където самият той приживе е събирал учениците си. В „бялата” къща времето сякаш е спряло преди век. Паневритмията пък се играе всеки уикенд в покрайнините на Витоша и цялото братство се събира, за да почете Слънцето. Готви се ангелска супа, съдържаща вода, картофи и магданоз и смятана за деликатес за душата.
Този начин на живот остава чужд за технократското ни общество. Дали ние, външните, просто не сме свикнали с подобно спокойствие или дъновистите лицемерничат, имплантирайки изкуствени усмивки, остава загадка.
Дъновистите говорят за прераждане, вегетарианство и карма, не дъновистите – за политика, футбол, коли и силикон.
По време на медитация дъновистите научават за нови светове и непознати държави, които после посещават, а ние избираме туристическите си дестинации в Гугъл.

Те живеят в ерата на Водолея, ние в ерата на Айфона.
Пропастта между забързаните, работещи хора и децата на светлината е станала огромна. Нашите светове почти не се допират и най-вероятно никога няма да се срещнат.

[hdvideo id=5088]

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.