Геопроституция

Геопроституция
13-08-2012г.
55
---

Проституцията е бизнес за милиони. България продължава да е сред страните-износителки на жива плът. По данни на полицията 1 200 проститутки обслужват клиентите в България. Хиляди други нашенки са на пазара в Европа. На месец една проститутка  носи на сводника си около 18 000 евро чиста печалба, а за една година шест проститутки му докарват  до 1 милион евро необлагаем доход. Заради световната икономическа криза обаче и този бизнес търпи загуби. Доскоро достъпните и задължителни проститутки за европейците днес са съкратено перо в бюджета им. Ако само допреди две години проституиращите в масажни салони, клубове, ВИП къщи, мотели, хотели и еротични барове в България печелеха средно между 2000  и 5000 лева на месец,  днес приходите и спестяванията им се стопяват.

Миграция на проститутките: Българските проститутки са мигриращ вид сезонни работници. Едни и същи момичета пътуват лятото за морето, зимата за Банско, Боровец и Пампорово. Във всяко едно от тези места има и местни, които контролират пазара. Контролът се изразява в събиране на такса и осигуряване на безпроблемна работа на новодошлите.

Област Благоевград – сиртаки ноу мор: Районът регистрира най-големите загуби в бранша и е географската област с най-много безработни проститутки. Политическите и икономически сътресения в южната ни съседка  Гърция доведоха до колапс на пазара в Благоевград. Работещите момичета там традиционно са много, но клиентелата намалява. Това води до срив в цените и до намаляване на качеството на услугата. МВР отчитат, че през това лято проститутките започват да бягат дори от оазисите Благоевград и Сандански. Причината - клиентите са по-бедни. Ако преди едно момиче е изкарвало две хиляди лева на месец, днес парите са наполовина.  Доста от така наречените семейни хотели за „почивка” в пограничните райони са пред фалит. Само тези, които са успели да привлекат редовни посетители от Гърция запазват частично оборота си.

Област Бургас – топ дестинацията на лято 2012: Морската ни столица Варна вече е детронирана като меката на проститутките през лятото. Бургас се оказва най-предпочитана дестинация за труженичките. Причината: южното Черноморие е предпочитано от по-богатите. Въпреки кризата, в бургаско от проституция все още се генерират огромни печалби. Най-елитните проститутки там плащат минимум по 100 лева „квартира” дневно и независимо от това прибират за себе си по няколко хилядарки на месец.

Иначе всеки втори турист у нас е получавал предложение за секс, а всеки пети е заговарян от улична проститутка. Изследване на РискМонитор показва, че чужденците на запад плащат между 50 и 100 евро за секс услуги, което отговаря на цените на еротичните барове по Черноморието. София традиционно запазва доста активен пазар. Извън сезонната работа бизнесът с нежна плът в България преживява трудни времена. Родните жрици на любовта, които заработват на запад също се оплакват от спад и в тарифите, и в търсенето. Все повече хора от бранша признават, че бизнесът все по-малко си заслужава риска и усилията. Всички те обаче все още се надяват, че и този период ще свърши и те ще издържат „сухия период”, след което отново ще се радват на огромно финансово благоденствие и подплатен клиентски интерес.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.