Смърт за бащата!

Смърт за бащата!
24-10-2012г.
53
---

Хронология на престъплението:
Александър и Бояна Искренови са частни обвинители и граждански ищци по делото срещу баща им Димитър Искренов (65 г.), който на 22 март 2011 убива бившата си съпруга Лили Шойлева в апартамента и. Убийството е извършено по особено жесток начин, защото жертвата е била в съзнание през цялото време, усещала болка, и е разбирала какво и се случва докато е била душена. След като убива Лили, Димитър изнася трупът от кухнята на терасата и го покрива със завивка. След това задига вещи от дома на убитата, залага ги с помощта на своя приятелка и със взетите 60 лева отива в другия апартамент на бившата си жена. Убиецът има  четири  други присъди за кражби и дълго криминално досие. Димитър Искренов е осъден на 12 години затвор и 100 000 кръвнина.

„Ще убия някого и ще вляза да си поживуркам в затвора,” казал Димитър на сина си Александър, когато той попитал какво ще прави като няма кой да го приютява и да му дава заеми. Двете деца на Лили Шойлева непрекъснато помагали на татко си, дори я убедили да го пусне да живее в апартамента и, разказва сестрата на убитата - Дарина. Лили била наследница на два апартамента в София, към които Димитър се стремял. Според сестрата на убитата Димитър е патологичен лъжец. Дори преди години, когато ухажвал Лили казвал, че е завършил фармация, че родителите му са лекари в арабските страни и затова няма да присъстват сватбата. По-късно се оказва, че нищо от това не е вярно, а лъжата е скалъпена, защото Димитър има и друго семейство. Въпреки всичко след развода Лили не престава да му помага.

Днес дъщерята Бояна също планира сватба, но се страхува какво ще разказва на децата си някой ден за своето семейство – за техните баба и дядо. Тя се страхува, че поколението й ще бъде  белязано от жестокото убийство. „Той е психопат ” заявява тя пред съда, когато свидетелства срещу баща си. Брат й Александър поиска доживотен затвор за своя родител.

Децата на убиеца искат най-тежкото възможно наказание за своя създател. Искат отцеубийство, а не кръвнина. Или поне държавата да отнеме свободата на този, който  майка му. Бояна се моли децата и да не приличат на дядо си и никога да не я попитат къде е той. Днес и двамата потомци на бруталния убиец се надяват да е възможно да заличат миналото и корените си и никой повече да не ги свързва с баща им – Димитър Искренов.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.