Националистите срещу Доган

Националистите срещу Доган
05-11-2012г.
38
---

Националистите днес се обединиха, заради изказването на Доган, от преди ден , че  Балканската война  е "война за етническо прочистване", един своеобразен "възродителен процес". Според Ангел Джамбазки , ВМРО , това е политически ход, с който Сокола иска отново да се върне на сцената. Волен Сидеров пък каза, че започва подписка за обявяването на партия ДПС за незаконна. Екипът на Lentata.com потърси обединилите се националисти за коментар на скандалното изказване.

Защо в момент преди избори, Доган обявява Балканската война  за "война за етническо прочистване"?
Ангел Джамбазки, ВМРО:
Нещата са прости и това изказване е поредното доказателство, че неговата партия защитава турски интереси, а не български. След като един човек, може да си позволи да говори такива неща, трябва да се подведе под отговорност, защото той не е случаен, не е кой да е… Това за нас е, и го казвам с ясно съзнание, е национална измяна и предателство. Всеки нормален  човек, който  е чел нещо повече от илюстровани списания и се интересува малко от история знае, че балканските войни довършват или поне се опитват да довършат националното обединение на България. То е ясно, че в тези войни българският народ е искал да завърши своето национално обединение и е ясно, че Кърджали е българска област с българско население. А този човек прави едно много просто нещо,  преследвайки поредните си политически интереси се прави пак на интересен, защото през последните години изпадна от общественото внимание. Опитва се да натяга напрежение, отричайки обаче един безспорен факт от националната ни история, а именно - Освобождението и Обединението. За нас този човек  не може да бъде български народен представител, може да бъде общински съветник някъде из Турция. Този човек защитава турските интереси, не българските, но правейки се на интересен, рискува териториалната цялост на Република България...

За мен с това изказване и арогантно поведение трябва да се занимава прокуратурата на Република България, да му поискат имунитета и да помислят внимателно, дали тези изказвания не са както ние твърдим, национално предателство и държавна измяна. Оказва се, че специалиста по хидрогеографски и  инженерни съоръжения и водопади,разбира от история. Това е меко казано недопустимо. Меко казано….

Волен Сидеров , ПП „Атака“: Това е удар по държавността на България, тъй като Балканската война е част от освободителните войни на България, част от укрепване на държавността .  Да я наречеш „възродителен процес”, означава, че ти оспорваш изобщо освобождаването на България. Това е изключителна арогантност, антидържавно, антибългарско изказване . Аз съм написал 3 писма – до Президента, до Премиера и Председателя на Народното събрание, да вземат незабавно отношение по това изказване, да го осъдят и да изразят отношението си на държавници. Според нас това изявление е опасно за българската държава. Сега започваме подписка в Парламента да се съзира Конституционния съд за обявяване ДПС за антиконституционна партия. Ще внесем декларация, в Сряда, в Народното събрание да се осъди това изказване.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.