Правнукът на ген. Делов: „Г-н Доган, това натрапване на политическа пропаганда не е почтено!”

Правнукът на ген. Делов: „Г-н Доган, това натрапване на политическа пропаганда не е почтено!”
06-11-2012г.
33
Симона Милкова

На 21 октомври 2012 г. 22-ма общински съветници от ДПС в град Кърджали се обявиха срещу удостояването на ген. Васил Делов със званието почетен гражданин. Скандалното поведение от страна на ДПС и опита да се омаловажат заслугите на българския герой от Балканската война провокираха масово недоволство. ГЕРБ и БСП поискаха ген. Делов да бъде награден посмъртно с орден "Стара планина", ВМРО поискаха разпускане на Общинския съвет в Кърджали. В парламента ГЕРБ дори обвини ДПС в опити за подмяна на историческата истина. В отговор на това Лютви Местан призова за политическа зрялост без експлоатация на миналото. Според Бойко Борисов провокацията на депесарите е с ясната цел да се възбуди етническо напрежение и то в навечерието на изборите.

Само две седмици след разигралата се драма около званието на ген. Делов и опитите да се пренапише историята на България, лидерът на ДПС Ахмед Доган хвърли поредната бомба. Той обяви, че Балканската война е война за етническо прочистване.

На провокацията му отговори отец Александър Радославов, правнук на ген. Делов. Той коментира абсурдното изказване на Ахмед Доган пред екипа на LENTATA.COM

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.