All she wants for Christmas is…

All she wants for Christmas is…
19-12-2012г.
25
---

Всички, дори тези които не вярваме в чудеса, около Коледа очакваме те да се случат именно на нас. Чудото за едни е да се нахранят или да имат ток, за втори – да имат дете, за трети – да пътуват с частен самолет към непозната дестинация...

Ние жените имаме много богато въображение и си представяме какво ли не. Мъжете обаче, повечето, са лишени от способността и желанието да измислят изненади. Просто когато „някой” е „програмирал” силния пол, го е лишил от тази толкова важна за жените черта. А да купуват подаръци за мъжете е едно от най-отегчителните неща, с които по задължение се занимават два-три пъти в годината. Има такива, които могат да си позволят да помолят секретарката да купи нещо „за жената” – колкото да не е без хич. Затова често мъжете не знаят какво подаряват. А като видим съдържанието от опаковката се получава малък семеен скандал: „Ти не знаеш ли, че не харесвам лилаво!” или „Пак ли шал – почти същият е, като миналогодишния...”, или още по-лошо: „Това изобщо не е моят номер – за коя е всъщност?!”

А ние жените просто искаме мил жест и внимание. Разбира се, за едни това означава целувка и свещи, а за други яхта и черен хайвер... Ние жените сме различни породи. Някои са хищни, други – страхливи, има алчни, меркантилни, добродушни, хитри, глуповати, царствени... но всяка иска подарък. Мечтите на повечето дами лесно могат да се материализират чрез финикийски знаци. Малко са от онази, другата порода немеркантилни идеалистки, които за Коледа очакват да срещнат принца на белия кон, иначе казано да стиснат „доброто” за гушата. Малко са благодарните за това, с което разполагат. Защото дори по Коледа жените не спират да са недоволни - искаме още и още, каквото и да е, само да е още. Представяме си подарък – Нова Година на Малдивите, не дай Боже да ни заведат в Бора Бора... Олеле!

 За да разберем какво искат жените за Коледа, попитахме няколко. За разлика от западните статистики, където за тази Коледа преобладават желанията за часовник и таблет отговорите на българките бяха не по-малко прозаични.

Като по поръчка първата най-съкровена мечта е пръстен с диамант в чаша скъпо шампанско, ако може - съпроводени от интимна вечеря на свещи и то – задължително в скъп ресторант с панорамна гледка. Също така е желателно да има очевидци, ако е възможно – от ВИП обществото. Уж на интимно, на свещи, но да има и квалитетни свидетели... Явно значението на думата „интимно” се е изгубило някъде въввремето. Има и „скромни” дами, които са доволни и на ваучер при пластичен хирург. Е, не биха отказали и „200 000 Евро на четири колела в розова панделка, задължително на мое име”. Черни коли в розови панделки – за черни дни. Това е – днес за Коледа много жени си пожелаха да бъдат материално осигурени и силиконово подплатени. В списъка с отговори имаше и пуловер (мъжът на тази дама може да й купи... остров), следват чанта и ботушки, друга иска екскурзия близо до Екватора, трета - джип, четвърта - куче, телефони, сватба, кристално кълбо за гледане в бъдещето, химикал, мечта за това някой да чуе, че друг го обича и... „нищо”. Има надежда. От мини-допитването получихме едно безкористно „нищо” и две мечти за обич. Има надежда. Може би не само диамантите са най-добрите приятели на момичетата.

Дамите, които се включиха в статистиката знаят, че мечтите ни често се превръщат в пух и прах. Дори на Коледа. Ако получим това, което сме искали, се оказва че сме сгрешили с желанието си. Оказва се, че всъщност сме искали съвсем друго нещо. И така до следващата Коледа... Весели празници – ако сте жена и се окаже, че мечтаният подарък е под елхата ви, знайте, че той е вашето огледало.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.