ПрОсти ми, българино

ПрОсти ми, българино
20-12-2012г.
56
---

Попаднахме на една група в  Facebook с име „Отказвам се от българското си гражданство!!!” Това е  група, обединяваща няколко гневни сънародници, противящи се срещу политиката в България. Опитахме няколкократно да се свържем с тях, за да разберем истинските мотиви за това им желание,  за да разберем в конкретика, подбудите за искането им. Отговорите им бяха лаконично глупави: „не ми харесва”, „анти-демократичната политика”, „не ми харесва съдебната система”. На въпроса ЗАЩО аргументиран отговор така и нямаше. Според един е дълго за разказване, а според друг – обяснение просто липсва.

Иначе, членовете на групата „Отказвам се от българското си гражданство!!!” пишат писма до президента ПлевнАлиев, а до българските медии, пишат и заЕвления. С цялото ми уважение към правото на избор на всеки човек и с убеждението ми, че този избор трябва да се уважава - се присъединявам към молбите им и се обръщам към президента на Република България, премиера и към всички останали властимащи у нас, които могат да се разпореждат, ако не с животите ни, то поне с гражданството ни.

Уважаеми Господа,
 Моля Ви, отнемете гражданство на тези хора. Те го заслужават - не само заради правото им на личен избор, но и заради неграмотността им, пълната липса на знание на български книжовен език, заради  многобройните им правописни, пунктуационни и граматически грешки. И най-вече заради наглостта да псуват страната, която ги храни, докато те дори не говорят езика й.

Публикуваме без редакция „официалните документи” до официалните институции, които са  написали членовете на Facebook групата „Отказвам се от българското си гражданство!!!”  :

                                                                          Позиция!!
До Президента на Р. България,Министерския съвет,Парламента на Р. България,до Българските медии. .......Ние гражданите на България,искаме незабавна оставка на кабинета на Бойко Борисов и Президента Плевналиев,както и незабавни избори за нови такива,но не такива който са участвали в до сегашния политически живот а избори за нови хора от народа.Ако не бъде изпълнено искането ни като български граждани с права на избор,ще започнем масово доброволно отказване от българското гражданство,като протест че не може да сме граждани на една държава където сме и ние,и не ни се уважават правата и интересите ни!Не можем да сме ваши граждани след като не ви искаме!

Декларация
 ........До Г-н Президента на Република България,До Комисията за правата на човека в ЕП,До Правата на човека-Страсбург. Г-н Плевналиев, Ние като български емигранти желаем да се откажем от българското си гражданство,и по такъв начин да бъдем признати за политически емигранти.Като се позоваваме на чл.15 от Правата на човека и на чл.25 (6) от Конституцията на Република България.Повечето от нас са напуснали родината си поради несъгласие с ново създаваща се политическа олигархия. Първо,не ни се предоставя възможност да даваме вота си за политическия живот в България,с което са ни нарушени права по чл26 (1) от Конституцията. Второ,малкото консулства,тези които функционират (защото са недостатъчно),не извършват прецизно необходимите услуги.Обслужването е на ниско ниво.Като пример:Издаване на паспорт,срока е минимум половин година,а заплащането за него е двойно.Не се издават никакви други лични документи (акт за раждане,свидетелство за съдимост и свидетелство за гражданско състояние). Трето,не сме съгласни със закони,който са създадени в наш ущърб и които противоречат на споразуменията с Европейския съюз.Като например за двойното здравно осигуряване.Това е закона влязъл в сила от 01.01.2010 год. Относно този закон по чл.40 ал 5 от ЗЗО,много от нас са изпратили необходимите документи в НАП (за което имаме необходими доказателства). В отговор на това,НАП продължава да ни води като длъжници.За България ние сме само едни безправни длъжници. В РЕЗЮМЕ: След толкова години нещата за нас не се подобряват,като граждани на България, а се влошават,което ни доведе до това решение.След като България не ни помага, а ни създава прецеденти в нашия живот и по такъв начин ни отежнява нашето нормално съществуване извън България,като ни нарушава човешките права,то тогава няма смисъл да се български граждани.Нашето решение е там където всеки от нас живее и работи да пледира за гражданство в съответната страна.

 

ЗАЕВЛЕНИЕ

До Г-н Президента на Република България,До Комисията за правата на човека в ЕП,До Правата на човека-Страсбург Г-н Плевналиев ,Ние като български емигранти желаем да се откажем от българското си гражданство,и по такъв начин да бъдем признати за политически емигранти.Като се позоваваме на чл.15 от Правата на човека и на чл.25 (6) от Конституцията на Република България.Повечето от нас са напуснали родината си поради несъгласие с ново създаваща се политическа олигархия.  Първо,не ни се предоставя възможност да даваме вота си за политическя живот в България,с което са ни нарушени права по чл26 (1) от Конституцията. Второ,малкото конулства,тези които функционират (защото са недостатъчно),не извършват прецизно необходимите услуги.Обслужването е на ниско ниво.Като пример:Издаване на паспорт,срока е минимум половин год

ина,а заплащането за него е двойно.Не се издават никакви други лични документи (акт за раждане,свидетелство за съдимост и свидетелство за гражданско състояние). Трето,не сме съгласни със закони,който са създадени в наш ущърб и които противоречат на споразуменията с Европейския съюз.Като например за двойното здравно осигуряване.Това е закона влязъл в сила от 01.01.2010 год.Относно този закон по чл.40 ал 5 от ЗЗО,много от нас са изпратили необходимите документи в НАП (за което имаме необходими докъзателства). В отговор на това,НАП продължава да ни води като длъжници.За България ние сме само едни безправни длъжници.  В РЕЗЮМЕ: Сед толкова години нещата за нас не се подобряват,като граждани на България, а се влошават,което ни доведе до това решение.След като България не ни помага, а ни създава прецеденти в нашия живот и по такъв начин ни отежнява нашето нормално съществуване извън България,като ни нарушава човешките права,то тогава няма смисъл да се бългаски граждани.Нашето решение е там където всеки от нас живее и работи да пледира за гражданство в съответната страна.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.