Проклетата медия

Проклетата медия
21-12-2012г.
33
Мартин Карбовски

И продължават и до момента – пускат информации сякаш края на света е дошъл и свършил, а те излъчват някъде от дупката на Вселената, запазили правото си да ни осведомяват при положение, че краят на света е край и на новините. В такъв момент се разбира силата на вярата – заради края на света в Аржентина вече плячкосват магазини и автомобили. Така със сигурност сами ще си предизвикаме края на света. После ще търсим виновни в друг тип репортажи.

Колко му е акъла на един журналист, за да интервюира примерно някой си Еленко Еленков, който се представя за психолог и психо-нещо си. Непрекъснато зрителите подценяват образа от телевизора – някой да ви каже, че е психолог и психоактивист и никой не се замисля какво е това психоактивист, за каква точно енергия става дума – кинетична ли, потенциална ли, за какви космически вълни става дума – идиотско обяснение направено за неграмотни и немислещи хора. Та Еленко няколко пъти показа своя Бог – това е теория на конспирацията, която вече не е смешна. Той стига до там, че в едно предаване седеше на покрива на един блок сочеше следите от реактивните двигатели на самолетитите и твърдеше че те, самолетите пускат газ, за да ни изтровят или за да ни направят по сговорчиви към световното правителство. Вместо да го арестуват и да му се подиграват, журналистите го оставиха да си приказва. Имам познат монтажист, който също вярва че ни обгазяват, облъчват, мачкат ни със психотронно оръжие и в рекламата на рендето Вьорнер има скрити послания. Реално, ако се замислите единствената постоянна величина в живота на човечеството е неговият иманентен селски идиот.

И не само той – кой ли не у нас се представи за професор и за приятел на атлантите. Има един, Мулдашев, който издава книги, прави срещи, разказва на Искра Ангелова как в Тибет е видял пирамиди по-големи от Хеопсовата, но така били скрити, че никой не знаел къде са. И Искра му се радваше като откриващо секса дете. Откровени луди у нас е лесно да се представят за авторитети, защото ние сме били и ще си останем интелектуалната провинция на планетата – нищо че сме толкова близо до прогреса. Понеже Мулдашев е нещо като гений в лечението на очите и зрението, бедният Орхан Мурад му се беше доверил, после бил разбрал че е измамен. При такива хора като Мулдашев истината се преплита с фикцията и мистиката – той се представи за изобретател на алоплантите – да, има такава технология, но тя служи за присаждане на кожа и мускули и е в начална фаза. Както и да е. Или не е както и да е? Някой наоколо скоро да сте видели да се ядосва на глупостта?!

Това започна преди време, когато вместо да се освободим от глупавата социалистическа мистика създадена наспорти идеологията на материализма у нас се появиха Джуна и Кашпировски. Изкушени от първичен рейтинг медиите експлоатираха техните образи, създавайки ново поколение селски идиоти. Имам откъслечни спомени в които някакъв екстрасенс накара половин България да сложи чаша вода на телевизора си, за да я зареди с позитивна енергия. Идиоти, идиоти, идиоти. Това продължава и досега – млади и стари си дават парите на вещици и вещери, доверието към тези хора е по-високо от това към  лекарите и полицията. Изкушавам се да обидя цялата нация в тъпота, тъпота като диагноза и като невнимание и като липса на рефлекс за истината. А кажете ми къде има толкова телефонни измами и толкова телевизионни врачки? Къде, осведомете ме.

Липсата на реален технически прогрес, технологичното забавяне, както и славянския скепсис карат хората от Прага на изток да вярват на кретени с основно образование, тихи медийни мошеници. Липсата на църква и силна религия, в която човек да намери вяра и да устои на глупостите е последната причина наоколо да се сражаваме с вещици. Страх от лоши очи, наследен от турците, клетви по пълнолуние, магии за любов направени с кърма на първескиня – гевречета през които да виждаш Слънцето – всичко това изцежда живителната енергия на нацията и хората. Ние се занимаваме с магии повече от преди – просто защото смисълът на живота ни е неясен и враговете ни са измислени, за да може истински проклетите хора просто да управляват живота ни. Ето – и аз вярвам в моя си теория на конспирацията.

Наскоро говорих с един гробар от Бакърена фабрика. Нямате си и представа колко хора у нас се занимават с черна магия или поне се опитват да убият житейските си противници с такива модерни средства като парцалче от дрехата на опонента. Гробарите всеки ден виждат на Бакърената по десетина човека, и мъже и жени, които уж се разхождат из гробищата, но току вкопаят в нечия гроб подобен парцал. Самите гробари не вярват в това, изравят парцалите, от уважение към мъртъвците. Но това се е превърнало в национален спорт. Технологията е проста – открадваш често носена дреха на омразния ти човек, правиш я на парцали и части от нея заравяш в чужди гробове. Зловещо и тъпо. Като живота ни.

Медията трябва да знае – ако има един малък мошеник или дребен луд, с появята му на екран същият става авторитет. Защото лудите си търсят глупавите. Има опасно луди хора на Запад, основатели на секти, призоваващи към самоубиство цели групи – до това у нас  не се стига заради лошата организация, но и това ще ни сполети. След като ни сполетя един епичен край на света с тонове алкохол в главите на идиотите.

Но медията е проклета – тя продава всичко. Може да продаде атомна бомба за домашна употреба, заедно с една безплатна водородна такава – за роднините на село. Утре ще лъснат хиляди самоубийства покрай края на света и за този грях няма как да обвините Провидението или Господ. Това са медийни жертви, слабоумни хора, които се влияят лесно и си отиват когато от телевизора им кажат – „стига толкова, животът свърши!“.

Разбира се, не можем да обвиним медията за всичко това. Ясен е ужасният виновник – Свещената Глупост на човечеството, което си няма работа и вместо да се страхува от Бога се страхува от някакъв си Край, който не е разписан в нито една Свещена книга. Велоколепието на човешката глупост започва от първите хора, минава през края на средните векове, когато в Лондон са лекували чума като се заразявали със сифилис и стига до днес, когато светът не свърши, музиката продължава да звучи, а децата си играят на Края на света по начин, който все повече прилича на старата игра на чичо Доктор. В тия снежни мъгливи дни се огледайте. Вижте тържеството на живота, вечния празник на въглеродните съединения, аминокиселините и обикновената вода. Тържество, празнество на божествения замисъл, в парка гълъбите кълват парче хляб. Прости им Господи на тъпите хора, те наистина не знаеха какво правят! Дори и в телевизията не знаеха. Това беше една от многото медийни мастурбации с неясен ефект, но в служба на злото и глупостта. Къде е раждането на Христос, къде е краят на света? Някой нарочно го направи, казвам ви...

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.