Диана Канева, жената, която даде началото на протестите: Протестите се обезсмислиха с тази оставка

Диана Канева, жената, която даде началото на протестите:  Протестите се обезсмислиха с тази оставка
20-02-2013г.
49
---

Преди седмица една майка от Сандански, Диана Канева, започна протест срещу електрическата компания в града, защото сметките й за ток бяха завишени. Тя написа статус в социалната мрежа: Колко са вашите сметки?
Започнаха протести в цялата страна, а седмица по-късно след участието на Диана  в Предаването на Карбовски, тя беше извикана на среща с Премиера. След обща пресконференция, Борисов изпълни част от исканията на протестиращите, но това не стигна, за да спрат бунтовете.  Тази сутрин той обяви, че подава оставката на кабинета. Ето какво каза основоположничката на протестите:

 

След срещата ти вчера с Премиера беше ли очаквана тази оставка?

Премиера вчера се колебаеше дали да подаде оставка, но ние не сме говорили много. Аз присъствах на отчета, който му дадоха министрите и той реши, че мерките, които ще вземат са достатъчни.

Бунтовете продължиха по-настървено, защото хората решиха, че Пеловска е поставено лице. Ти познаваш ли я?
Не познавам Пеловска. Мислехме, че е от техния екип, не знаех, че е от протестиращите. Мисля обаче, че и те не я познаваха.Тя им подля много вода. Личното ми мнение е , че заради нея е тази оставка.

Тази оставка значи ли, че протестите ви бяха успешни?

Не. Сега няма да има кой да предприеме мерки и всичко се обезсмисля. Сега разпоредените проверки ще спрат и кой ще свърши тази работа? Всички проверки ще спрат, всички неща, които договорихме вчера ще спрат и за какво протестирахме- за да дойде някой да яха метлата и да печели дивиденти от това. За мене е безсмислено 3 месеца преди край на мандата да се случва това нещо, дано поне е за урок за следващите.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.