За фенките и Куката

 За фенките и Куката
28-03-2013г.
388
Симона Милкова

Четвъртък вечер е. Седим паркирали  колата си в триъгълника на смъртта (небезизвестна събирателна точка на дискотеки и барове в Студентски град). Чакаме Куката. В 12 без 5 той се появява. Изключително точен. Добре облечен и скромен. Притеснен е. Този път ще бъде лишен от компанията на Косъма и Иво Андонов. Да се зачуди човек как може да го е страх от феновете му. Моли ни да влезем с него, преди групи от жени да се метнат на главата му. Казва, че успява да удържи максимум  по 3 едновременно. След ескорта на управителя и вмъкването ни през задния вход се озоваваме в панацеята на удоволствията и полуразголените студентки.

Сочни ритми, напращели гърди, предпоставки за безразборен секс и много литри алкохол.  Точно така, днес обаче не е просто една пиянска вечер. В програмата на клуба всички са дошли в очакване на Куката.  Хората просто искат да хванат Куката за ръка. Ебати култа! 26-годишното ми съзнание  не помни подобно нещо да се е случвало в съвременното бг идолопоклонничество. Почитателите на Куката просто искаха да подложат гръд, плешка, та дори бицепс, за да получат автограф и допир.   

 Камера – работи. Започваме да снимаме предстоящия спектакъл. Има конкурс: „ Танцувай като Куката“. На Мариан му предстои да оценява дузина фена, решили да му докажат любовта си. На съседната маса две разкопчани деколтета сръчно плъзгат пръсти по тъч скрийн-а телефоните си в очакване на снимка с Куката. Барът около нас се обгражда с парфюмирани, тестостеронени жребци. Такива жребци, които като видяха идола си Куката забравиха за полуголите жени наоколо. Всеки младеж искаше да каже на звездата от „Под прикритие“ нещо жизненоважно и да го потупа по рамото. Нищожна част от младите наоколо не смееха да го приближат…

Тълпата скандира: „Ку-ка-та, Ку-ка-та…“ А той - скромен и свенлив. Усмихва се и се чуди защо толкова го обичат хората. Разни момичета идват и му шептят нещо в ушите, а той едва ли не се изчервява в замяна… Блъскат се като в американски мол в Черния петък, само да се докопат до целта и ако може целта да им обърне поне ма внимание. Абе все едно Мадона влиза в гей бар. Светкавиците от фотоапаратите напомнят на блиц осветлението от зората на Метрополис.

Поуката: Щом отиваш на бар с Куката, ще бъдеш настанен на най-хубавото място, ще пиеш безплатно и ще палнеш цигара в дискотеката напук на забраната. Идват при мене притеснени някакви момичета от персонала, че съм заела специалните им места, само им казвам: „Аз съм с Куката“ и ми се извиняват. Та даже ме питат през 2-3 минути дали съм добре и имам ли нужда от нещо.

Народът има нужда от герои. Достъпни, филмови, пичовски герои. Народът иска да прилича на някого. Един сериал роди образа на Куката, самият Мариан не може да избяга от него. Въпреки, че май иска. Куката го следва по път за вкъщи, Куката сяда с него да вечерят, придружава го дори в банята, оглежда се с него в очите на жадните за герои фенове.

Искам да го питам дали това му харесва, ама той не иска да ми каже: „Ние сме актьори, веднага щом те видят пиян, ти излизаш от образа си на актьор, вече не си Синатра, а онзи който се напи. От това бягам.“

Lentata.com публикува видео от нощния конкурс „Танцувай като Куката“, за да разберете за какво иде реч.  

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.