Любомира!

Любомира!
05-04-2013г.
104
Мартин Карбовски

Старото поколение не разбираше от покаяние. Новото поколение не знае какво е извинение. По средата има едни междинни хора, които са чели Библията, но това няма да им помогне тук.
Любомира е млада жена, работи като сервитьорка в едно кафене срещу ВИНС-а във Варна, вечерно време обича да излиза с познати по "заведения". "Заведения" е отвратителна и смешна дума, дошла от социализма и явно е женска - да те заведат да пиеш и да ядеш. Думата има консуматорски подтекст, но има и овчо-комунистическо значение.

В едно такова заведение със светещ бар Любомира така се напива и надрусва, че по едно време започва да се търкаля по светещия бар чисто гола. Въпреки че е пияна на кирка, в танца й има опити за сласт и привличане. Крайният резултат е отчайваща самота, разсъблеченa самота и издрани по кожата ясни знаци на унижение.

Ужасът на Любомира обаче не е доволен от постигнатото. Ужасът е технологичен и човешки. Около нея се събират мъже, които започват да я снимат с мобилни телефони - но така че самите те да не попадат в кадъра на друг телефон. Любомира танцува пред тях своя несвестен танц, явно мислеща само с хипоталамуса си и че това което прави е еротично. Някой й подхвърля бутилка бира, момичето я прегръща й имитира фелацио с нея. След малко й подават морков, Любомира го чупи на две и го търка в гърдите си.

Самоунижението винаги е в резултат от обществено унижение.

Клипът е качен в интернет. Показах го на един християнин - той отвърна глава, каза че не може да гледа падението на едно дете. И беше прав. Защото продължението на клипа с Любомира е зловещо. Тълпата мъже във варненското заведение започва да се гаври с Момичето - мъжки ръце я заливат с бира. После с водка. После с кока кола. Косата на момичето става на спластени кичури, телефоните светят, кожата лъщи. Еротиката и голото тяло са мъртви отдавна, освен жал към агонията нищо не може да почувства човек от тази картинка.

Събличането е традиция в "заведенията". Диджеят обявява от пулта бутилка уиски за дамата, която се съблече първа. Желаещи има. Понякога сервитьорки режат бельото на смелчагините с ножица - и ето ти празник на пияните вагини. Вагинален Армагедон. Истината е, че повечето случаи завършват весело.

Но с Любомира нещата стават ужасни. Цялото заведение я снима, никой не се сеща да я завие с едно одеяло, да я изнесе и да й извика такси. Тълпата иска да потреби унижението докрай. Потреблението на унижение у нас - то расте.

Отидох във Варна и намерих Любомира. Помислих си, че ще поиска да направи изявление, да се извини или поне да обещае, че повече няма да пие толкова. Тя се съгласи. На другия ден обаче ми каза: "мама не дава да се снимам".

Няма как децата да се извинят, когато родителите не са се покаяли. Родителите са на мнение, че този клип в интернет ще се забрави. Да помълчим. Мама забранява да се снимам в медиите. Но в бар?! Гола?! Полята с кока-кола?! Това може.

Това е Естетиката на Живещите в Кочина. Това в философията на Замитането под килима. На друго място щеше да се говори за това - неспирно, докато някой се извини или осъзнае. Тук искат да се забрави. Защо - за да може да се повтори. Любомира е разкошно дете и светица в тази история. Но Любомира е възпитана от родителите си да мълчи за грешките си и от приятелите си да я поливат с газирано. Нещастници.

Това е почти цялата история. Тъкмо започнах да симпатизирам на Любомира, тя даде интервю на жълт вестник. Точно така ще си оправиш проблемите момиче, точно така. По-късно разбрах, че някой е подучил Любомира да подаде сигнал в прокуратурата за разпространение на порнография срещу медиите в интернет, които са публикували клипчето, дори и цензурирано. Ама това е твоята порнография, бе Люба?!

Клипчето днес е свалено от сайтовете заради заплаха от прокурорска проверка. Тая страна наистина се управлява от въргалящи се на бара курви. Наистина. Ако искаше да запазиш достойнството си, Любице, трябваше простичко и човешки да се извиниш. Сега проблемът ти е заметен под килима - във Фейсбук твоя клип е гледан от половин милион. И още е там. Така е, избягвайте медиите.
Публикувам цензурирана снимка на Любомира. Има такова дете. То сбърка, когато го снимаха голо. После не можа да се извини, защото мама й забрани да се снима. После реши да пребори унижението си, като нарочи медиите за виновни. Любомира е българска майка юнашка. Бъдеща. Какво ще роди Любомира ще видите. И ще живеете с роденото от Любомира.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.