Хомосексуализмът срещу Христос

Хомосексуализмът срещу Христос
15-06-2013г.
74
---

 Позицията на Православната Църква по  въпроса за хомосексуализма е ясна и категорична. Всички  действия в това отношение са нравствено грешни. Те нарушават естественото предназначение на телесните органи, нямат детеродна стойност и представляват пародия на съюза между мъжа и жената в брака. Безразборните връзки, както и сексуалните действия между  хомосексуалисти предизвикват отвращение и погнуса сред повечето хора. Това определено подсилва усещането, че хомосексуалността е грях.

Какво ни казва светата Библия  за това. В книга Левит (18:22) пише: „ Не лягай с мъж като с жена: това е мръсотия“. В същата книга (20:13) се предписва смъртно наказание за такова поведение (убиване с камъни). В Новия Завет св.ап. Павел осъжда греха на хомосексуализма в посланията си до Римляни, първо послание до Коринтяни, първо послание до Тимотей и до Иуда, където се говори за сексуалната безнравственост и противоестественото блудстване на Содом и Гомор.

И св. Отци изразяват негативно отношение по този въпрос. В книга „Учението на дванадесетте апостоли“(2:2) се казва: „ не извършвай убийство, прелюбодейство, педерастия (педофторезис), разврат...“  Свети Климент Александрийски, св. Атанасий Александрийски, св. Иоан Дамаскин и много други осъждат педерастията, като я свързват и със сексуалното насилие над деца – педофилията. В правилата на св. Василий Велики - 7, 61, 62 и 63 се осъжда хомосексуализмът и се  подлагат на отлъчване за 15 години хора, които злоупотребяват със себе си чрез сношение с други мъже и също онези, които злоупотребяват със себе си, чрез сношение с животно. Има и забрана да се ръкополагат за свещеници такива, които са допускали  подобни грехове. Ако свещеник извърши прелюбодейство или содомитство (хомосексуализъм)  се низвергва (лишава) от сан. Свети Иоан Златоуст е най-категоричен в отношението си спрямо хомосексуализма, като  го обявява за „чудовищно безумство“, за неестествена страст, разпалена в онези, които са напуснали Бога. „Тази лудост, която е много по-лоша от разврата и не може да бъде изразена, деградира човека до положение, по-ниско от това на животните“. Св. Иоан Златоуст смята, че хомосексуалните действия са напълно съзнателни. Той счита содомитството за съзнателна перверзия на хетеросексуалността, която е дадена на всички хора.

А на 22 юни ще се проведе поредният парад  на шепа нещастни, жалки и извратени хора. Те са малко на улицата, но явно имат доста „почитатели“ сред властимащите. Те са няма и стотина, а полицаите охраняващи шествията им  обикновено са около триста. Излизат , за да покажат, че са различни и искат хората да са толерантни към тях. Искат права.  Не че някой им пречи за нещо. Просто искат да се наложат над нас, искат нови закони. Това е тяхната мечта. Да сключват брак, да осиновяват деца и т.н. Може би имат и други мечти. Седемдесет процента от тях харесват децата (това е по официална статистика) и искат никой да не им пречи да ги „обичат“. По настоящем техни себеподобни се опитват да легализират педофилията в Холандия и САЩ. Очаква се в близко бъдеще, след като постигнат повсеместна легализация на хомо браковете в Европа, да поискат реабилитация на педофилията и премахването и от списъка на световната класификация на заболяванията. Схемата ще е същата, както и при хомосексуализма. Без научни доказателства и само защото зад хората, които искат това, стоят много пари ще се „ докаже“, че това е разновидност на „ сексуалната ориентация“, термин измислен отново от хомосексуалистите.  Единствено в Полша хомосексуализмът е заболяване и няма паради, а педофилите ги кастрират. Явно поляците не се повлияват от нарежданията на Брюксел, а разчитат изцяло на истинската наука и здравия морал, не на голите думи на някои гейове от Евросъюза. А именно - че хомосексуализмът е вроден, а не придобит както считат Църквата и медицината. В учебника по Психиатрия, по който учат в момента нашите студенти, в отдел „Разтройство на влеченията“, хомосексуализмът е определен като патология. Затова толерантност спрямо тях  не трябва да има, имайки предвид заболяването на душите им, които от тази безумна страст имат огромно поражение върху  личността им. А и толерантност е медицински термин, което означава поносимост на организма към вредни, отровни и опасни външни влияния, какъвто е и хомосексуализмът за хората. Каква поносимост може да имаме към подобни пошли, безнравствени и открито Богохулни изяви, каквито са тези паради?  Както няма поносимост  на тялото ни към попаднала  отрова в него и се стреми всячески да я изхвърли от себе си , така и хомоагресията(парадите) е необходимо да се премахне от обществото ни. Неслучайно хомосексуалистите са и едни от най-големите противници на християнството, защото Христос ги изобличава за грях.  И не само Той. Сигурно и Антихриста ще е гей, защото ще се противопостави на Бога, на Неговата Църква и закон. 

В средата на 20 век бе дадено началото на  сексуалната революция или по-скоро контра-революция. През 1953 година излезе списанието „Плейбой“, което може да се счита за нейно символично начало. Години по-късно Антон Ла Вей написва сатанинската библия /1969/ и оттогава принципът заложен  там „пълнокръвен живот, вместо одухотворени мечти“ заля целия свят. Под формата за права на човека и малцинствата  постепенно се отваряха вратички, които подмениха европейската и световна християнска култура с езическа. Премахнаха изображенията и кръстовете на Христос от училищата, обществените сгради и площадите, защото някои малцинства  се дразнят от тях. Започнаха да налагат модели на поведение и етика чужда на нашите традиции. Подмениха законодателството на мнозина европейски държави, чиято  основа  се базира на християнските ценности. Дори и на медицината като наука и повлияха, за да наложат своите виждания и да постигнат целите си. И ето вече са силни и печелят битка след битка. Застават срещу мнозинството и го побеждават, както това се случи наскоро във Франция.

Христос дойде в света, за да изцери човека паднал и лежащ в тинята на страстите и греха. Научи човека да живее според закона на любовта и му обеща за това вечен живот. От роб го направи син. От Свой образ го направи подобие на Себе Си. Отново ни върна  изгубената чистота. И това беше първата революция. А ето, 20 века след това, подмяната се извърши. Православието е вече фанатизъм. Христовият закон е средновековно мракобесие. Вечният живот, обещан от Бог, е утопия и химера. Вярата в Него е безумие. Малцина са днес, които ще останат верни на Бога, отхвърляйки сквернотата и беззаконието. Настъпва времето, когато малкото ще повдигнат очи към небето и с вяра и надежда ще кажат: „Дойди, Господи“.

„Ето, ида скоро, и отплатата Ми е с Мене, за да въздам всекиму според делата му“.(Откровение22:12)

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.