БКП: „Докато светът се учи от Европа на култура, България се върти на Ахмед Доган на к*ра!“

БКП: „Докато светът се учи от Европа на култура, България се върти на Ахмед Доган на к*ра!“
21-06-2013г.
36
Симона Милкова

Костадин Чакъров, председателят на съюза на комунистите в България в коментар за Lentata.com. За събитията в страната, протестиращите, политическия „катун с курви“ и изхода от кризата.

Хората отново са по улиците, къде сбърка новото правителство?
Новото правителство нямаше управленско време, поради което сбърка стъпката и вместо програмно правителство, направи коалиционно правителство на квотен принцип. Това е пълно разминаване с декларираните намерения, че ще се прави национална програма. Разбира се, гафът с ДАНС, където всички бързаха да сложат човек, който да изпълнява ролята на „наемен убиец“, стана непростим. Той трябваше да предизвика бързи полицейски действия, с които да се извадят от играта Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Според архитектите на този проект /Местан и Станишев/ това щеше да даде възможност да се стабилизира правителството, а по същество ставаше дума за една дългосрочна инвестиция на Сергей Станишев, който чрез едно правителство щеше да докладва в Брюксел, че българските социалисти са спечелили изборите и са управляваща партия в България. Това трябваше да послужи като морална и политическа инвестиция за бъдещия избор в Европейските ръководни структури. Уви, планът се провали и сега на дневен ред стои въпросът архитектите на този проект да бъдат прогонени. БСП отива към своя естествен и логичен крах, а ДПС получи обществен урок, че не са „езикът на кантара“ в обществените процеси. Мина времето на Ахмед Доган, който ловко се възползваше от битката за власт. Затова аз съм му посветил един нежен малък стих, че той не е само „Чърчил на Балканите“ и „титан на мисълта“, а мярка за нещата. Този стих звучи като нежния Николай Лилиев, като ранния Атанас Далчев и като източния магьосник на словото - Омар Хаям:
„ Докато светът се учи от Европа на култура, България се върти на Ахмед Доган на к*ра!“
Хората са по улиците, защото не виждат изход, който ще направи живота им по-добър. Най-сетне те разбраха, че България вече 25 години се управлява от един катун курви, които крещят коя от коя е по-честна. 
 

Има ли според теб разлика между протестиращите, които излязоха на улицата през февруари и тези, които са навън днес?
Няма разлика, знаменателят е общ. От февруари насам знаменателят е БЕЗИЗХОДИЦА. Всички партии предлагат едно и също – как чрез счетоводно-бюджетни операции ще им направят по-добър капитализъм. Ние, комунистите казваме - не на капитализма, искаме друг свят. Този свят се нарича социализъм на 21 век, а това означава - някой да спре влака България, който лети в пропастта, да обърне стрелката и влакът България да влезе в друг коловоз – Коловозът на модерно-социалистическо-обществено-икономическо устройство.

Груба политическа грешка или добре обмислен ход беше изборът на Делян Пеевски за шеф на ДАНС?
Добре премислен ход, но явно не са очаквали такава реакция. Управляващите са в криза, която може да се обобщи с оценката на класиците – народът не иска по старому, а управляващите не могат по новому. Настъпва ерата на революциите. Според нас тази революция трябва да има интелектуално-политически характер, а да не идва на върха на щиковите и бунтовете.
 

Тълпата скочи срещу Волен Сидеров, как ще коментираш гнева на хората, а и държанието на г-н Сидеров?
Сидеров е доказал, че може да владее улицата, той има качества и верни програмни послания. Но даде възможност гневът и злобата срещу БСП и ДПС да се разпростре и върху неговата партия. Допусна технологически грешки, с което го пришиха и го качиха на пробитата лодка на ДПС и БСП.
 

Бойко Борисов заяви отново, че се готви атентат срещу него, този път от БСП и Атака? Защо всички искат да убият Борисов?
Не вярвам, че има сили, които готвят убийство, тези сили просто оценяват, че Бойко Борисов е циментът, който обединява ГЕРБ и че без Бойко Борисов тази партия ще се разпадне. Затова от месеци наред тече кампания, която вместо спокоен анализ и програмни послания се занимава със „злия гений“ Бойко Борисов.  Но те забравят думите на водача на германските комунисти от 19 век – Август Бебел, който казва: „Щом врагът те хули и те напада значи си на прав път“. Хулещите, в атаката срещу Бойко, постигнаха едно информационно пренасищане, което не работи вече, появи се така нареченият Стокхолмски синдром - симпатия и съчувствие към нападания и охулвания.
 

Ще падне ли поредното правителство?
Няма еднозначен отговор на този въпрос, но със сигурност сега е моментът, в който най-сетне българинът разбра, че политикокриминалните банди го манипулират и той се зае да впрегне сам коня пред каруцата.
 

Хората напълно изгубиха вяра в политическия елит, нови избори – алтернатива ли са те  и до какво биха довели?
Ако новите избори променят правилата и базисните отношения – собственост, държавно управление, съотношението държава-пазар, геополитически баланс, за да си възстановим пазарите, то тогава изборите имат смисъл. Ако поискат само нови хора, както става 25 години, то ще  имаме същия катун, за който стана дума по-горе.
 

На фона на протестите срещу Ердоган и исканията на хората в Турция, българите като че ли нямат ясни цели?
Българите говорят за нова система и нов модел на управление, но ги е страх да назоват този модел и система. А тази система се нарича социализъм на 21 век. Той трябва да вгради в едно материалната и духовна компонента на нашето общество, както и да закрепи базови човешки ценности – семейство, отечество, армия, солидарност и християнски добродетели, за да преодолеем омразата, в която се раждаме и дишаме.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.