Явор Бахаров: „Орешарски като личност е по-подходящ за Министър-председател от Бойко Борисов“

Явор Бахаров: „Орешарски като личност е по-подходящ за Министър-председател от Бойко Борисов“
29-06-2013г.
50
Симона Милкова

Явор Бахаров: „Орешарски като личност е по-подходящ за Министър-председател от Бойко Борисов“

Протестиращи известни личности дариха кръв, за да декларират, че не трябва да се лее кръв по улиците. Инициативата "Кръв за България" цели да прерасне в масова кампания за кръводаряване. Младият актьор Явор Бахаров беше един от първите, които се включиха в кампанията. Продължаваме поредицата си от интервюта с популярните лица, които протестират. Ето какво ни каза Явор за ситуацията в страната и радикализирането на протестите.

За какво протестираш ти?

Да намалим броя на силно корумпираните и аморални хора на високите постове и да се опитаме да им покажем , че може да им се противопоставим по някакъв начин.

Kакъв е изходът от ситуацията, в която се намираме?

За мен изходът е избори преди зимата с променен ИК и по-широка коалиция след съставянето на новият парламент.

Искаш ли правителството да подаде оставка и това ще реши ли проблемите на хората?

Не знам дали ще ги реши и доколко е добре да има оставка веднага, по-скоро съм склонен да изчакам лятото и следващите избори да не са превъзбудени от моментната ситуация, но това не означава, че не искам оставка на правителството, също така мисля , че Орешарски като личност е по-подходящ от Бойко Борисов. Мечтая си за консолидация на съвестните и знаещи хора в парламента, която е изключила до колкото може партийните си интереси.

Кой че спасителят?

Николай Марковски по прякор Турчинът е мой приятел и работи кат спасител на басейн в Щатите.... Спасителят за мен е този човек, който даде възможност на младите хора като него, които искат да се развиват в България, да останат тук. Човек, който ще върне хората по родните им места. Отговорен, интелигентен , обичащ и ценящ изкуството човек , със здраво семейство, свръх енергичен, безпартиен ....това са едни от условията за wanna be Министър-председателят. Пределно ясно е, че е въпрос и на добър колектив около него. Спасителят е и същият човек, който не дава подкуп на катаджиите, не си хвърля боклуците по улицата, купува си билетче в трамвая и не чете жълта преса.

Протестиращите показаха и малко агресия, яйца, домати, краставици, симпатизираш ли на тази форма на протест?

Разколебан съм, понякога съм готов да хвърля нещо доста по-тежко, от друга страна щом Волен го иска и го провокира, значи по подразбиране не е правилно. Оригинален мирен протест, който все пак показва, че хората са упорити, умни, неагресивни и го правят не за тях самите, а за цялото общество - нация!

Ако беше премиер, как щеше да действаш, кои са нещата, които незабавно щеше да направиш ?

Доста труден въпрос. Може би щях да си кажа, че е дошъл най-важният момент в живота ми и трябва да съм максимално концентриран , честен и искрен спрямо другите хора и спрямо себе си ."It's a hard life to live ,so live it well"- това е цитат от една песен, нещо такова.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.