А ти комунист ли си?

А ти комунист ли си?
12-08-2013г.
218
Венци Мицов

Здрасти! Няма да ви губя времето, защото навън е топло а и на вас едва ли ви се занимава да четете някакви дълги и безмислено сериозни текстове.
Затова да преминем на темата на днешното развлекателно и в умерена степен малоумно четиво.
Ако сте на плажа с лаптоп пред вас и чаша мента, имам лоша новина за вас. В интернет се появи снимка на чичо Сам, който сочи с пръст и пита – „А ти комунист ли си?“...

Шокирани ли сте? Аз лично съм шокиран.
Първо – защото тази снимка е колаж, направен за страницата на протеста ДАНСwithme.
Второ – защото снимката ме плаши.
Трето – защото много мои приятели започнаха да я споделят с подходящи коментари отдолу.

Та, да минем на въпроса. Вие комунисти ли сте?
Това е много лесно да се разбере. Напишете статус, в който казвате, че не харесвате правителството, но не припознавате и извънпарламентарните ‚десни арийци“ като свои представители. Изчакайте няколко минути – гарантирам ви, че ще разберете неподозирани неща за себе си – че сте не просто комунист, но сте взел пари от кръга Орион и сте изнасял оръжие за Чечня с помощта на Нора Ананиева и Емилия Масларова.

Изобщо, в последните дни в общественото пространство се вихри такава истерия, че за съжаление имам лошото предчувствие, че нещата не просто не се оправят, но се влошават с всяка изминала секунда.
Затова направо си признайте – на морето сте, пиете мента, СЛЕДОВАТЕЛНО СТЕ КОМУНИСТ!!!!
Няма как да не сте. А сега да продължим със забавната част.
След като разберете, че сте комунист, изберете си страницата на някой ляв представител. Аз лично направих така.
На страницата на въпросния ляв активист се вихри полемика, в която се клеймят представителите на протестната мрежа и реформаторския блок. Дотук добре. Напишете следното – „Добре де, леви приятелю. Защо Орешарски се среща с Бисер Петното, който има 7 присъди, лежал е в затвора, че дори е и бягал от затвора? Може ли уважаващ себе си премиер да се среща с криминално проявен самозванец?“.
И очаквайте коментари – „Мръсна подлога на Сорос! Гербаджия!“, след което най-вероятно ще бъдете блокиран.
Сега вече сте наясно – вие сте комунист и соросоид едновременно. Време е да разберете какво мислят националистите за вас.

Това е лесно. Отидете на сайта на АТАКА и напишете – „Къде е Волен? Защо не взема позиция по щекотливите теми от дневния ред на KLETA MAJKA BALGARIA?”.
Тук възможностите са големи. Ще бъдете наречен „мръсен еничар“, „туркофил“, „мекере на Бойко“ и отново „соросоид“ - за разкош.

Време е да се завърнете при десните. Те все още не са ви блокирали, но сега е моментът да запитате – „Приятели, я кажете наистина ли Сорос ви финансира?“
Сега ще стане малко кофти. Някой, който е уловил първият пост относно това, че не харесвате да ви представляват ДСБ, Зелените и Кунева ще ви разкрие.
„Провокатор! Марш от тука! По-добре пари от Сорос и USA, отколкото от твоя приятел Путин!“ – ще прочетете на тази стена. Малко, преди да ви изтрият поста.

Почти напълно изчерпахте опитите да се определите политически. Остава ви последна надежда.
Да се обърнете към профила на президентството.
„Обръщам се към Вас като надпартийна институция. Имам проблем – когато задам въпрос на десните, левите, националистите – всичките ме псуват. Вие бихте ли ме ориентирали какъв съм точно?“ – попитайте държавния глава.
Държавният глава по-скоро няма да ви отговори. Той е частично зает с частичното вето над частичния бюджет в частичната ни държава.
Но и да получите отговор – той ше е частичен. Някоя учтива дума, 2-3 снимки на Аспен, Колорадо и някое позитивно послание.
Не остана много за разказване.
Август е особен месец.
Хората се отпускат, почиват.
Но глупостта никога не почива. Както и истерията, съчетана с подмолни интереси и къса памет.
Хора, за които сте били готови да се закълнете, че са зрели и интелигентни, обладани от общата политико-обществена простотия започнаха да реагират като хунвейбини по времето на културната революция в Китай.
Демократите се превърнаха в последователи на Жданов и Лаврентий Павлович Берия.
Националистите в обикновени футболни хулигани.
А левите – в хора, които хем се опитват да подкрепят своите, хем виждат, че те не са прави, но болшевишката риторика надделява за сметка на трезвия анализ.

Къде сте вие в цялата картинка?
Ако сте на морето с лаптоп на плажа и чаша мента в ръка – наздраве и скачайте във водата, за да поплувате.
И за всеки случай оставете някой, който да ви пази лаптопа, защото ще изпуснете някой коментар, в който да разберете важни неща за себе си, които не сте и подозирали.
Наздраве! И до нови срещи с болшевизма в мрежата!
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.