Проф. Вучков: От ТВ7 взимах 1500 лв. чисти пари!

Проф. Вучков: От ТВ7 взимах 1500 лв. чисти пари!
03-10-2013г.
53
Симона Милкова

Потърсихме проф. Вучков, за да го питате получавал ли е заплата от правителството на ГЕРБ, какво се случва с предаването му, което трябваше да стартира по Канал 3, има ли цензура в българските медии и как оценява журналистическата среда, в която ни се налага да работим. Отговорите му от първо лице само в Lentata.com

Проф. Вучков, как ще отговорите на Николай Бареков, който заяви, че Вие сте бил назначен в телевизията от Бойко Борисов и Мирослав Найденов и те лично били договорили с него заплатата ви от 1000 лева?
Аз мога да съдя Бареков за тази безсрамна клевета по мой адрес. Когато отправяш толкова тежко обвинение свързано и с моралната, и с професионалната страна на един изключително популярен човек като мен, ти си длъжен да извадиш доказателства. Първо той излъга, че аз взимам само 1000лева от ТВ7. Извадих моя договор и мога да го покажа пред всички представители на нашата журналистическа колегия - моето възнаграждение от ТВ7 не е 1000, а е 1630 лева. Тази сума е определена, за да мога да вземам 1500 лева чисти пари. Плюс това договорът, който съм подписал с ТВ7 няма нищо общо нито с името на Бойко Борисов, нито с името на Мирослав Найденов. Той е подписан с Елен Колева - изпълнителен директор на ТВ7. Искам да отбележа, че продуцентка от ТВ7, много често ме питаше за кого ще говоря и ми забраняваше да говоря за половината министри на Борисов. Един от министрите, за които тя ми забраняваше да говоря е Мирослав Найденов, вие ми кажете възможно ли е аз да критикувам Найденов, след като той ми плаща пари? Сега ясно ли е каква подлост, клевета и мръсотия е това изказване на Николай Бареков. Същата жена ми казваше - не можете да критикувате Николай Младенов, не можете да критикувате Найденов, но аз въпреки това ги критикувах! Мога лесно да осъдя Бареков заради всички клевети по мой адрес, но съм прекалено натоварен да се занимавам с него.

Вие заявявате, че са скастряли критиките Ви към министрите от кабинета Борисов?
Непрекъснато ме цензурираха. Ето например аз казах исках да говоря за Калин Георгиев и Бареков ми вика какво за него и аз му казвам, че главният секретар е този, който разяснява дейността на Министерството на вътрешните работи, това е негово задължение, той е посредника между МВР и медиите, защо непрекъснато каните Цветан Цветанов, говорейки за Георгиев, косвено щях да критикувам и Цветанов, дясната ръка на Бойко Борисов и на мен ми се казваше - не, не може да критикувате Калин Георгиев и МВР. Но аз отивам и критикувам категорично Калин Георгиев, като казах, че той е едно дърво, един безличен човек.

Какво се случи с договора Ви за предаване в Канал 3?
Ти сега какво ме разследваш, обяснение ли искаш да ти давам защо съм изхвърлен отвсякъде ли? България гори, ти ме занимаваш с глупости.

Добре тогава нека говорим за България, какъв е основният проблем на България?
Съсипана е. Никаква я няма. Никога България не е била в толкова страшна трагикомична позиция колкото сега.

Тук проф. Вучков решава да превключи на тема защо не стартира предаването му в Канал3 отново....

...Искам да кажа как Мария Опренова ме засипваше с хвалебствия, чак неудобно ми ставаше, 20 дни реклама, 10 пъти ми каза за специалното студио, за скъпата маса, подписахме безсрочен договор, по натам ми каза - дай книги, дай картини, давам й и прочие, и прочие и един ден тази госпожа ми казва: аз размислих, че трябва да почнеш по нататък, когато стартират и другите предавания, след 2 месеца, може и след 3, но ако ми предложели от друга телевизия да се съглася… Това е цензура, цензура!!! Няма по-цензуриран човек от проф. Вучков, БСП и ДПС пускат червената си ръка навсякъде. Цели три месеца Бареков не ме пускаше в ефир, но в същото време не ме и освобождаваше. Накрая ми писна и напуснах. Червената ръка на БСП и ДПС е плъзнала по всички медии и се ужасява от смелостта, остротата, храбростта и искреността на моето слово.  

В професионален план за какво мечтае проф. Вучков сега?
Аз ще отида в друга телевизия. Сега отивам да подпиша договор. Молят ме хората да отида, молят ме. Телевизията не е много известна, но има почтено ръководство. Отивам там, защото имам пълна свобода на изява. Няма да кажа къде, докато не подпиша договора.

Освен, че явно според Вас няма добра публицистика в България, какво мислите за бума на реалити форматите?
Те са дъното на живота. Самият аз три пъти срещу много пари съм канен да участвам в Биг Брадър. За много пари, но съм отказал, защото това е дъното, дъното! Нико Тупарев просто командва Нова телевизия.  Той мисли, че хората искат да гледат мръсните крака и оголените задници на Виповете от неговия прострашки Вип Брадър. Той мисли, че хората искат да следят колзетните излияния на изключително неграмотни и невежи хора във въпросната продукция. Как не ги досрамя и не им дойде на ум да сложат точка на тази своеобразна психиатрия и лудница, която отвращава българския народ и как не ги е срам да лъжат, че това предаване е гледано. Не мога да си представя нещо по-грозно, по-оскърбяващо, по-принизяващо човешкото достойнство…  Унижават се самите участници за пари, и чрез тях и целият български народ...

Някой опитвал ли се е да подкупи проф. Вучков някога?
Аз защото не съм подкупен, никой не иска да ми даде ефир. Проф. Вучков има 45 години телевизионен стаж, не слизам от първите страници на 20 вестника или най-малко от първите страници на 10 вестника на седмица, защо аз имам един мрачен, скапан, двустаен апартамент 60 кв., а мои колеги начело с Бареков не си знаят имотите. А проф.Вучков няма нито вила, нито кола, дори колело няма… Проф. Вучков не е алчен и не се продава… Проф. Вучков е неподкупен, скромен, живее честно и щастливо.

 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.